Inför: Swansea - Chelsea
Ivanovic stod för en rent ut sagt värdelös insats i första mötet och skänkte Swansea två mål.

Inför: Swansea - Chelsea

Chelsea har ett berg att bestiga i returmötet i ligacupens semifinal när man under onsdagens tar sig an Swansea i Wales.

Första matchen var en ren mardröm. Trots spelmässigt övertag och alla målchanser i matchen gjorde Swansea de enda målen signerade Michu och Grayham, men med stor hjälp av Chelseas Ivanovic. Serben hade inte någon vidare dag på kontoret och serverade de båda svanarna till lägen de knappast kunde missa.

Nya tag under onsdagen, men det faktum att man går in i matchen med ett två-noll-underläge kommer göra uppgiften något vansklig för ett Chelsea vars form fortsatt får ses som tämligen oberäknelig.

Chelsea avslutade december starkt, med tre raka segrar, men har under januari blandat och gett. Totalfiaskot mot nämnda Swansea får sällskap av en pinsamt svidande förlust hemma mot QPR (0-1) och en tappad 2-0-ledning mot Southampton (2-2) men man har också kapat fina skalper mot Stoke (0-4) och senast i helgen mot Arsenal (2-1).

På frånvarolistan hittar vi de båda nigerianerna John Obi Mikel och Victor Moses, som medverkar i de afrikanska mästerskapen, samt långtidsskadade Oriol Romeu. Även David Luiz har skivigt in sig på skadelistan och missade förra matchen på grund av problem med ankeln. Han lär även vara borta denna match.

John Terry är tillbaka i laget från ett längre skadeuppehåll och har börjat på bänken i de senaste matcherna. Även Demba Ba, som uppgavs dras med en förkylning förra veckan ska vara återställd. Båda herrarna lär gå in i startelvan till denna match vilket gör att den troliga laguppställningen lyder:

Cech, Cole, Cahill, Terry, Ivanovic, Lampard, Ramires, Oscar, Hazard, Mata, Ba.

Swansea har haft en stark säsong och återfinns på en nionde plats i ligan men det är tajt på dessa positioner och man har bara en poäng upp till Arsenal på sjätte plats. Formen är bra och man har bara förlorat en match i januari månad. Denna kom mot Arsenal i FA Cupen och faktum är att detta är enda förlusten man stått för, inte bara i januari, utan i de senaste nio matcherna. Senast man spelade var i helgen och då slog man tillbaka Stoke med 3-1.

Michael Laudrups gäng har alltså imponerat och den som imponerat mest av alla är en viss spansk anfallare med nummer nio på ryggen. Pratar alltså inte om Torres nu (även om det är härligt att drömma) utan om Michu som har gjort 16 mål för sin klubb denna säsong och varit smått fantastisk.

På skadelistan ser det relativt ljust ut där de enda spelarna som garanterat missar matchen stavas Kemy Agustien och Neil Taylor (båda på grund av ankelskador). Mittbacken Chico har problem med knäet och hans närvaro bedöms i nuläget som osäker.

Micheal Vorm är annars första-målvakt i Swansea men tyske Gerhard Tremmel har fått vakta målet i ligacup-spelet hittills och lär göra det igen denna match, så man kan komma att ställa upp på följande sätt:

Tremmel, Rangel, Monk, Williams, Davies, Ki, Britton, Hernandez, De Guzman, Routledge, Michu

Chelsea har allt att vinna i denna match och kommer att gå för mål direkt. Med ett tidigt mål kan det bli match av det hela.

Övrigt

- Swansea är 90 minuter ifrån att spela sin första final i något större cup-sammanhang.
- Swansea har bara förlorat två matcher på sin hemmaplan, Liberty Stadium, denna säsong.
- Chelsea har haft problem hemma, men av bortamatcherna har man vunnit sina sex senaste.
- Chelsea två senaste matcher på Liberty Stadium har slutat 1-1.
- Matchen visas inte på svensk television.

Daniel Joannou2013-01-22 23:37:07
Author

Fler artiklar om Chelsea