Inför: Tottenham - Arsenal
Nketiah är i sanslös form, hoppas på målkalas.

Inför: Tottenham - Arsenal

Dagen D, North London Derby och den viktigaste matchen på länge, det i dubbel bemärkelse. En garde Spurs!

Som ingressen skriver. Det här ÄR den viktigaste matchen sedan säsongen 2015-2016 utan konkurrens, några FA-cup-titlar däremellan har absolut förgyllt ens vardag men nu kan Arsenal säkra en plats i Europas finrum igen.

Vid vinst är Arsenal hundra procent klara för Champions League-spel nästa säsong, runt 22.45 i kväll kan vi alltså få fira St. Totteringham's Day. Det finns ingen, absolut ingen, som trodde att Mikel Arteta skulle lösa det här.

I början av säsongen hade jag tippat Arsenal precis innanför Europa League-platserna, alltså inte ens jag trodde på det här, sen hade jag ju i och för sig Manchester United på andra plats men min usla tippning kan vi lämna därhän.

Ungefär 13 spelare och resten juniorer har visat att ungdom ofta trumfar ålderdom. Liksom den som inte visste vem Zak Swanson var inför säsongen är bannemej ursäktad.

Skadorna kom på Partey och Tierney och det radades upp tre raka förluster mot beskedligt motstånd, sen väntade United och Chelsea. Tåget hade ju gått - men ack så fel man hade när Mohamed Elneny visade livstecken. Det blev två vinster och här sitter vi med allt i egna händer.

På andra sidan står som sagt Spurs. En blytung match med Heung Min Son i sitt livs form. Sydkoreanen har alltså gjort tjugo mål och sju assist den här säsongen. Inte ett enda är från straffpunkten och med straffar hade han haft ledningen i skytteligan, helt övertygad. Sticker ut hakan och säger att det här kan vara PL:s bästa anfallare.

Parhästen Harry Kane ÄLSKAR att möta Arsenal också. Bäste målskytt i NLD:s historia på elva mål, så trots en formdipp, ja det får man säga med tretton mål för en notorisk målskytt, så gillar han den här matchen.

Det tog lite tid innan Spurs skruvade upp tempot men in kom Antonio Conte och en viss svensk i Dejan Kulusevski. Like a duck to water har Dejan Kulusevski introducerat sig för Premier League och det är en lågoddsare att Spurs kommer aktivera klausulen att köpa ut Dejan i sommar. Tre mål och åtta assist på elva starter, sanslöst bra facit.

Tottenham kommer starta den här matchen i ett ursinnigt tempo var så säkra. De vill blåsa Arsenal av stolen redan de första tjugo minuterna. Varenda tillfälle som ges kommer Son att springa som en furie i djupled och Harry Kane kommer att gå djupt ner i banan för att vara den som slår passningen i djupled. Vi måste vara med på det här, att ligga tufft i ryggen på Harry Kane, mittbacken får inte vara rädd för att gå ur position, det blir centrala mittfältarens jobb att täcka upp den positionen, han måste bli störd.

Spurs är ruskigt bra när de får kontra, kan nog vara så att de är bäst i hela ligan på det. Därför passar den här matchbilden Arsenal illa då vi vill ha mycket av bollen. Spurs har inte förlorat mot varken Manchester City eller Liverpool och de har försökt att hålla i bollen, vi är inte precis på Klopp och Guardiola-ledda lags nivå.

Stå emot den första anstormingen och minimera deras kontringsspel, det kan nämligen bli väldigt kul för Son mot Soares annars. Viktigt att vinna kampen på mittfältet ikväll.

Trolig startelva (4-2-3-1)
Ramsdale
Tomiyasu - Gabriel - Holding - Soares
Elneny - Xhaka
Martinelli - Ödegaard - Saka
Nketiah

Sebastian Wognsen2022-05-12 13:20:45
Author

Fler artiklar om Arsenal