Tottenham Hotspur Stadium, 2022-01-12 20:45

Tottenham - Chelsea

Inför: Tottenham vs Chelsea

Inför: Tottenham vs Chelsea

Vi är halvvägs igenom semifinalen av ligacupen mellan Londonrivalerna. Chelsea tar med sig resultatet 2-0 när de under onsdagen beger sig norr ut för att gästa Tottenham i returen.

Det har gått en vecka sedan Chelsea vann den första semifinalmatchen hemma på the Bridge med 2-0 mot Antonio Contes Tottenham.
Sedan dess har båda lagen hunnit spela varsin match i FA Cupen där Chelsea besegrade Chesterfield med 5-1 och Tottenham seger mot Morcambe med 3-1 satt långt inne.

Vill du läsa mer om lagens Cuphistoria rekommenderar jag att ni läser införrapporten som släpptes inför den första av de två semifinalerna.
                      Läs den HÄR!

Chelsea:
Chelseas seger mot National League laget Chesterfield gav Tuchel en möjlighet att lufta laget och vi fick se två Chelseadebutanter i startelva. Bettinelli gjorde sin första match i mål efter att han kom till klubben från Fulham i sommarfönstret och till vänster i Tuchels trebackslinje fick 17-åriga Lewis Hall chansen från start och som han tog den.

En spelare som lyft sitt spel en hel del den senaste veckan är Saul och Tuchel ser spanjoren som en viktig kugge i laget under våren.
Enligt Thomas ska hans lyft bero på att han nu förstår språket bättre och har anpassat sig till den engelska fotbollen.

På dagens [tisdag] presskonferens meddelade Tuchel att han har tillgång till samma trupp som den senaste ligacupmatchen och att inga nya skador har uppkommit.

Läget i laget: (Premier injuries)
Edouard Mendy missar matchen. Han är iväg med Senegals landslag för att spela de Afrikanska mästerskapen, men han och många i hans lag har testat positivt för Covid-19.

Thiago Silva och N’Golo Kante testade båda positivt för Covid in för helgens match men kan vara tillbaka till onsdagens Londonderby. Enligt Tuchel beror det på hur deras fysiska hälsa har påverkats av Corona och beslutet om de kommer att finnas med i matchtruppen imorgon kommer att bli ett sista minuten beslut.

Reece James och Trevoh Chalobah dras båda med hamstringsskador. Thomas meddelade på presskonferensen att James kommer att missa onsdagens returmatch. 

Ben Chilwell är sedan tidigare borta resten av säsongen efter att han genom gått en korsbandsoperation.


Möjlig startelva(3-4-2-1): Kepa; Azpilicueta©, Rudiger, Sarr; Hudson-Odoi, Jorginho, Loftus-Cheek, Alonso; Mount, Werner; Lukaku


Tottenham:
Antonio Contes återkomst på the Bridge slutade med en 2-0 förlust för hans Spurs. Efter matchen sa han att Chelsea förtjänade att vinna, då de Kungsblå spelade en väldigt bra match och gjorde det svårt för Tottenham.
Italienaren tyckte att hans lag förlorade för många närkamper, lät Chelsea skapa alldeles för många farliga målchanser och att hans spelare var alldeles för passiva.

I helgen vann Tottenham hemma mot Morecambe med 3-1 i FA Cupens tredje omgång. Premier Leagueklubben hade problem då det var gästande Morecambe som tog ledningen i matchen efter dryga halvtimmen spelad.
Conte bytte in Kane, Skipp och Lucas Moura en bit in i den andra halvleken för att få mer tryck på gästerna från League One. Men det var först med kvarten kvar att spela som Spurs lyckades få hål på ”league ones sämsta försvar”. Kvitteringen kom i form av en frispark i den 74:e matchminuten, ledningsmålet kom då Lucas Moura fick ett friläge i den 85:e minuten och Kane fixade slutresultatet 3-1.


Läget i laget: (Premier Injuries)
Heung-Min Son kan missa matchen mot Chelsea då han dagen efter den första semifinalen kände smärta i benet och kan bli borta upp till två veckor.

Christian Romero är på väg tillbaka efter en lårskada men beräknas inte vara redo redan på onsdag.

Steven Bergwijn har problem med en vad/häl men är på väg tillbaka, enligt Premier Injuries räknar de med att han är redo till helgens match.

Möjlig startelva (3-4-3): Lloris, Sanchez, Dier, Davies; Emerson Royal, Winks, Højbjerg, Reguilon; Lucas Moura, Kane, Dele Alli


Förväntad matchbild:
Tottenham måste gå framåt då de ligger under med 2-0 samtidigt som Chelsea visade i Champions League-slutspelet i våras att de är väldigt bra på att försvara ledningen i viktiga matcher.
Spurs måste gå framåt och lösa det som inte fungerat för dem senaste matcherna och de saknar en av deras kanske viktigaste spelare i Son.
Chelsea kommer troligtvis att ligga tätt i försvaret men även skapa lägen framåt som kommer att oroa Tottenhams försvar, som inte sett helt hundra ut.

Tuchel nämnde på dagens presskonferens att de inte på något sätt har en fot i finalen. Chelsea har ett bra läge inför den andra halvan av semifinalen tack vare att de gjorde en bra match senast hemma på the Bridge. Nu ska de slå en tävlingsinriktad tränare och Tottenhamlag på deras hemmaarena. Det är 90 minuter kvar och allting kan hända!

Mitt tips: 1-0 (3-0)

Domare: Andre Marriner

Matchen spelas onsdagen den 12 januari.
Avspark kl. 20.45Tottenham Hotspurs Stadium.
Matchen visas på Viaplay, V Sport Premium.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-01-11 16:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea