Inför Tottenham-West Ham: Ett rejält kraftprov

Inför Tottenham-West Ham: Ett rejält kraftprov

Efter krysset senast väntar nu ett av säsongens viktigaste möten. Ett derby mot Tottenham borta. Växer den förlustfria sviten till sex matcher, eller faller det platt när tuffare motstånd väntar?

Det är en konstig form som West Ham befinner sig i just nu.

Fem matcher utanför förlust i alla tävlingar, men trots det känner man sig inte alls till freds. Spelet har till stora delar varit smått hädiskt och motståndet har inte varit det starkaste.

Så var står egentligen West Ham? Det kommer vi om inte annat att få reda på under torsdagen, när vi för första gången på ett tag möter ett topplag igen. Och det är inte vilket topplag som helst som väntar. Det är vår största rival, åtminstone i den här ligan, Tottenham som står för motståndet.

Vi kliver in i mötet med en relativt hel trupp, efter att Bowen återvänt under helgens match mot Crystal Palace. Antonio lär dock fortsatt vara borta efter sin skada under landslagsuppehållet.

Det stora frågetecknet är ifall Kurt Zouma är redo för spel. Han saknades något oväntat under helgens match. Anledningen var ”privata familjeskäl” och det skulle senare avslöjas att han och hans familj varit med om en mycket traumatisk upplevelse i form av ett inbrott och rån. En sådan händelse tar tid att processa, och vår lagkapten ska såklart få ta den tid som han behöver för att få vara med sin familj efter en sådan fruktansvärd händelse.
Utöver det åker West Ham till norra London med samma trupp som senast.

Tottenham däremot har det värre på skadefronten. Spurs har ett gäng nyckelspelare borta, där de tre största avbräcken heter James Maddison och de båda mittbackarna Micky Van de Ven och Cristian Romero.

Torsdagens motståndare kommer från en svag period, med tre raka förluster innan helgens kryss på Etihad mot City. Och visst är det oerhört starkt att med alla de skadorna göra ter mål på bortaplan mot de regerande mästarna, men det börjar snarare bli regel än undantag att Tottenham alltid gör det bra mot City, för att sedan återgå till ”normal form”. Så, jag tror inte att man behöver bli allt för avskräckt av just den senaste insatsen, utan snarare titta på de tre tidigare där det som sagt blev tre förluster i rad.

Huruvida West Ham ska kliva in till det här mötet med förväntningarna om att plocka poäng är dock oerhört svårplacerat. Formen är bra, men spelet är det inte. Vi är inne i en period där det känns som att varje match kan gå hur som helst. Och så även under torsdagen.

Det blir West Hams första kraftprov på länge, och det ska bli intressant att se hur vi tar oss an matchen. Personligen har jag en ganska okej magkänsla. Det känns, ur ett taktiskt perspektiv, som att det här kan vara en passande uppgift för West Ham med den offensiva linan som vi har just nu.

Mitt tips är 2-2. Aguerd stänker dit en hörna och Bowen frälser sent med en kvittering.

COYI!
 

Kasper Ljungström2023-12-06 15:45:00
Author

Fler artiklar om West Ham