Inför: Tranmere Rovers – AFC Wimbledon
Ronan Curtis kan han bli dagens matchvinnare?

Inför: Tranmere Rovers – AFC Wimbledon

Vi lever på hoppet

En strimma av hopp så kan vi summera omgång 45 av årets League Two spel för Wimbledon. Chanserna om att knipa den sista kvalplatsen lever kvar i teorin men för att lyckas idag är vi tvungna att vinna samtidigt som flera andra resultat går vår väg.

Wimbledon återfinns på en 11:e på 62 poäng. Den åtråvärda sjundeplatsen innehas idag av Crawley Town på 66 poäng. Wimbledon är fyra poäng efter när två omgångar är kvar att spelas så vid oavgjort eller förlust är vi borta i kampen om den sista kvalplatsen. Idag måste även Walsall, Doncaster och Gillingham förlora. Med andra ord tuffa förutsättningar men mirakel har inträffat förut.

Se den dagsaktuella tabellen: 



Defensiven i Wimbledon är start och vi har hållit 16 nollor under säsongen varav sju har kommit hemma och nio har kommit borta. Enda laget som hållit mera nollor är Stockport County talar sitt tydliga språk när seriesegraren toppar även denna lista. Offensiven spökar då vi har svårt att producera mål i den omfattningen vi önskar. Vi har tjatat tidigare om ett offensivt misslyckande i januarifönstret och det är ett faktum att fönstret är den stora bidragande orsaken till att vi inte kvalar.

För Wimbledon är det som sagt vinna eller försvinna idag. Manager Johnnie Jackson och hans stab har säkerligen spelat upp tusen scenarion inför dagens match och med tanke på den bristande målproduktionen framåt så gäller det att hålla tätt bakåt. Positivt idag är att vi får åter ytterbacken Jack Currie samt att Mk Scum dräparen Ronan Curtis är åter efter sitt felaktiga röda kort han ådrog sig hemma mot Harrogate. Curtis gör nog med all säkerhet sin näst sista match i Wimbledon tröjan då hans kortidskontrakt löper ut och killen håller än högre klass än League Two så blir svårt att behålla honom trots att man vill. Ronan Curtis är en matchvinnaren så kan mycket väl vara den spelaren som kan göra att hoppet lever till den sista omgången.

Dagens motståndare Tranmere Rovers har inget att spela för bortsett från heder inför sina hemmafans på Prenton Park. Under ledning av manager Nigel Adkins haft en tung period men nu senast i matchen mot Newport County så bröt man en ond cirkel när man vann. Var det en vändande form som kommer straffa oss idag det får vi se.

Sist men inte minst så skall vi självklart nämna övertrampet som FA gjort när man bland annat strukit omspel från Första Rundan av FA Cupen. Ytterligare ett bevis på att ”Top six” i Premier League dikterar villkoren för hela liga pyramiden. Cupen är en helig institution och med den magi den kommer med, fucking uselt FA och hela EFL samt Wanarama inkl alla lagen dom representerar är otroligt missnöjda med detta övertramp. Räkna med stora protester över hela fotbolls England.

Upp till bevis idag boys vinna eller försvinna!


Tranmere Rovers FC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Prenton Park (Birkenhead, Merseyside)
Datum: Lördagen den 20:e april 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-04-20 11:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon