Inför Watford-Wolves

Inför Watford-Wolves

Kommer den första vinsten?

Wolves har startat Premier League med noll poäng och noll gjorda mål. Inte så trevligt men vi har mött tre topplag: Leicester City, Tottenham och Manchester United, och förlorat knappt med 0-1 i alla. Så vi är nog inte så dåliga och det finns faktiskt lag efter oss i tabellen.

Vi har spelat en underhållande och offensiv fotboll, egentligen är det bara målskyttet som saknats. Typiskt nog kom alla våra mål i Ligacupen då vi vann med 4-0 mot Nottingham Forest. Men vi behöver mål i ligan också.

Målen kan komma imorgon då vi möter nykomlingen Watford. De har startat ok med en vinst, men inte imponerat så mycket spelmässigt. Vi borde kunna vinna denna match även om det är på bortaplan, och trots ett stukat självförtroende efter alla skapade chanser och missade mål.

Bruno Lage är vår nya head coach/manager inför säsongen och han fick inte mycket hjälp av styrelsen under transferfönstret då Wolves jagade nya spelare in i det sista, men fick inte tag i någon alls. Det blir samma gamla gäng som ska försöka ta tre poäng mot Watford.

Anfallstrion Francisco Trincão, Raul Jiménez, Adama Traoré är underhållande att se, framför allt Traoré som har varit väldigt bra i de inledande matcherna. Men han inte gjort mål, och det har som sagt innan annan heller.

Taktiken lär bli 3-4-3 som vanligt där João Moutinho och Ruben Neves styr det centrala mittfältet och kantspelarna Nelson Semedo och Fernando Marcal är lika mycket ytteranfallare som ytterbackar. Det har givit ett bra tryck framåt, men bollen ska ju i nät också.

Om Watford kan jag inte så mycket, mer än att de är nykomlingar. Jag tror att de kan åka ur, eller i alla fall vara i riskzonen. Deras mål blir såklart att klara kontraktet och de bör vara efter Wolves i en rimlig sluttabell.

JAG OCH WATFORD
Ja, såklart har jag sett Wolves mot Watford. Det är FA cupsemifinal i april 2019 och Wolves leder 2-0 när elva minuter återstår. Vi stormar mot en final, den första sedan 1960. Men! Watford reducerar och på övertid får de en straff som de sätter. I förlängning är Watford det bättre laget eftersom vi tidigt bytt ut alla anfallare för att hålla 2-0. Usch vilken hemskt minne. Förlust 2-3 och finalen gick upp i rök. Jag såg semin live på Wembley och jag hade också biljett till finalen som slutade typ 7-0 till Manchester City mot Watford. Det hade vi klarat bättre.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Trots bortaplan så tror jag att vi vinner ganska lätt. 2-0 till Wolves. Mål av en mittback typ Max Kilman/Romain Saiss, och så avgör inhopparen Daniel Podence med ett sista mål på slutet.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.):José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Francisco Trincão, Raul Jiménez, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-09-10 17:27:26
Author

Fler artiklar om Wolves