Inför West Ham-Everton: Vägskälsmatch

Inför West Ham-Everton: Vägskälsmatch

Den senaste veckan har West Ham stått för de två sämsta insatserna för säsongen. Under söndagen kommer ett krisande Everton på besök till London Stadium, en match som West Ham ska kunna vinna. Det blir en oerhört viktig match som kommer visa vilken kurs vår säsong är på väg att ta.

4-1 mot Aston Villa på ett smått omöjligt Villa Park är väl vad det är. Men att sedan följa upp det med den där usla insatsen i Grekland bara dagar senare gör att frågorna blir fler och den där klumpen i magen som man har upplevde under den senaste säsongen började krypa sig fram på nytt.

Härnäst väntar en av de på förhand, sett till omständigheterna och form, enklaste uppgifterna för säsongen. Då gäller det att visa att den här veckan bara var en svart prick på ett annars fläckfritt pappersark. Det gäller att steppa upp, återgå till det som har fungerat under säsongen och visa supportrarna vart vår säsong är på väg. Att säsongsinledningen inte bara var en överprestation. 

När det gäller bortalaget så stormar det rejält, egentligen på alla fronter. Sportsligt så har säsongen inlett med en rejäl kräftgång, även om man har tagit säsongens två enda segrar under de senaste fyra. Utöver vinsterna har det bara blivit ett kryss för laget från den blåa delen av Liverpool, och man placerar sig på 16:e plats i ligan. Men det är inte bara på planen det går åt pipsvängen.

Under veckan kom det rapporter om att klubben riskerar tolv poängs avdrag för att ha brutit mot ligan finansiella regler efter att man har gåt med för mycket förlust under de senaste åren. 

Så visst finns det sämre tillfällen att möta ”The Toffees” på London Stadium.

När det kommer till skador för West Ham så finns det vissa frågetecken. Coufal missade veckans Europamöte med Olympiakos, och det är oklart ifall han kommer till spel i helgen. Även Fabianski missade mötet på grund av sjukdom, men han var nog inte tilltänkt att vakta kassen på söndag ändå. 

Någon det är desto mer glasklart kring är Emerson, som är avstängd och definitivt missar söndagens match.

Jag hoppas på en rejäl uppryckning, för jag vill verkligen inte tro att vår inledning har varit en överprestation. Det hade heller inte skadat ifall både Mohammed Kudus och Dinos Mavropanos någon gång fick chansen från start i ligan.

Jag tror på en hemmavinst, 3-1 till West Ham! 

COYI!
 

Kasper Ljungström2023-10-28 00:56:00
Author

Fler artiklar om West Ham