London Stadium, 2024-04-14 15:00

West Ham - Fulham

Inför: West Ham-Fulham

Inför: West Ham-Fulham

West Ham kommer ifrån en mycket tung, men också ganska väntad, förlust i det viktiga Europaspelet. Nu väntar Fulham hemma i ligan. Och frågan är om den matchen inte är precis lika viktig.

Det stod 0-0 länge. Men sedan fick Bayer Leverkusen till slut in både en och två bollar. Därmed ser det riktigt mörkt ut inför returen av EL-kvarten på London Stadium.

Resultatet innebär också att West Ham får det tufft att nå någon ny titel och återigen säkrat Europaspel nästa säsong. Det innebär att ligan nu blir ännu viktigare för att försöka knipa en plats dit nästa säsong.

Nu väntar Fulham i en tuff match, där West Ham har goda chanser att ta tre poäng.

Bortalaget kommer till London Stadium med en tuff period i ryggen, och har bara vunnit en av de fem senaste matcherna.

Men trots det kanske Fulham har det lilla mentala övertaget på West Ham. När lagen möttes på Craven Cottage tidigare under säsongen var det inget snack om vilket som var det bästa laget. Fulham fullständigt körde över oss och vann med hela 5-0.

Kanske kan revanschlusten hjälpa West Ham att hitta den där extra växeln i benen, trots skadeläget och det tajta spelschemat. Eller kanske stjälper det, och West Ham är ”för försiktiga” för att man vet vad gästerna är kapabla till.

När det kommer till just det där tråkiga skadeläget så finns det några tunga namn där. David Moyes har redan räknat bort Jarrod Bowen från mötet, och när det kommer till Areola och Phillips kommer bedömningen att göras sent.

Förhoppningsvis kan båda vara tillgängliga, då Areola varit en av våra bästa spelare den här säsongen och Phillips (trots allt som hänt) fortfarande är en bra truppspelare att kunna använda.
Jag kommer att sätta mig med gott självförtroende till den här matchen.

Trots att det till slut blev 2-0 i torsdags, så stod West Ham för en stark insats. Jag hoppas att den kan ha gett gott mod, och framför allt en skjuts i ryggen till avslutningen av ligaspelet också.

Mitt tips? 3-1 West Ham!
 

Kasper Ljungström2024-04-13 20:58:00
Author

Fler artiklar om West Ham