Inför West Ham–Man City: Försiktigt optimistisk

Inför West Ham–Man City: Försiktigt optimistisk

Återstart efter landslagsuppehållet. Då ställs vi mot tuffast möjliga motstånd. Trots det är jag försiktigt optimistisk inför uppgiften.

Efter att ha inlett säsongen så gott som fläckfritt var det dags för ett landslagsuppehåll. Väl där fick flera av våra spelare representera sina länder och göra det bra. Bland annat stod Mohammed Kudus för ett vackert mål när hans Ghana slog Centralafrikanska republiken, och Dinos Mavropanos hängde två mot Gibraltar och blev matchens lirare.

Nu är det återigen dags för Premier League-fotboll och West Ham möter Manchester City under lördagen på London Stadium. PÅ förhand är uppgiften såklart väldigt, väldigt tuff, men samtidigt skulle det kunna vara en match som passar oss väldigt bra.

Sett till matchbild kommer vi med all sannolikhet att förlita oss på kontringar igen, som när vi slog Brighton. Skulle vi lyckas utföra den planen på samma sätt som då, kan City få det riktigt tufft. Jag vågar sticka ut hakan och säga att säsongens första poängtapp för den regerande mästaren kommer i helgen.

När det kommer till nyheter kring truppen så ska samtliga spelare som var i väg med landslaget vara fortsatt hela och friska. Mavropanos kommer därmed vara tillgänglig för första gången sedan han anslöt.

Det ryktades dock om att James Ward-Prowse skulle ha åkt på en smäll under en träning under uppehållet, men när Moyes fick frågor oom mittfältaren på presskonferensen under fredagen nämnde han inget om en skada. Det återstår att se huruvida han är med i truppen eller inte.

Kan West Ham få träff den här matchen kan vi ha en rolig fajt framför oss. Jag tror att matchen slutar 1-1, och att det blir ännu ett mål från hörna. Den här gången av Kurt Zouma.

COYI!

TV: Bowen tvåmålsskytt i fjolårets möte på London Stadium
 


Kasper Ljungström2023-09-15 19:06:00
Author

Fler artiklar om West Ham