Inför West Ham-Wolves

Inför West Ham-Wolves

Wolves åker till London för att hämta tre poäng

Det går tungt just nu för West Ham, som är våra motståndare imorgon. De har börjat med två raka förluster i ligan och fick nyligen beskedet att David Moyes, Issa Diop och Josh Cullen testat positivt för covid-19. Dessutom har Wolves fyra raka vinster mot West Ham, vi har tagit ”dubbeln” mot dem i ligan två säsonger i rad. Senast mötet var i juni då Pedro Neto smällde in en volleykanon som fastställde slutresultatet till 2-0, det minns ni säkert, ett mycket snyggt mål.

Wolves har lite skadebekymmer då vår vänster wingback Jonny Otto sedan länge är borta och i senaste matchen fick även hans ersättare Fernando Marcal känningar i vaden, och kan inte heller spela. Det blir antagligen Ruben Vinagre som får förtroendet på den platsen, han byttes in mot Manchester City och lär få starta imorgon.

Man annars ser det väl ok ut. Wolves har i veckan värvat en startspelare från Barcelona, Nestor Semedo, vilket så klart är en förstärkning, och som dessutom gör att Adama Traoré kan få en mer offensiv position ute på sin högerkant. ”Äntligen!” säger vi som i de senaste matcherna har sett hur Adama mått dåligt av att behöva springa åt fel håll och försvara istället för att terrorisera motståndarnas backar.

Wolves är favoriter imorgon trots bortaplan och det tycker jag att vi ska vara. Raul Jiménez och Daniel Podence har storform och jag har svårt att se hur West Ham ska stå emot dessa, särskilt om Adama Traoré får släppas lös på högerkanten i offensiven, då kan det bli en riktigt trevlig match.

Wolves har startat ok i ligan med vinst mot Sheffield United och förlust mot Manchester City, men nu behöver vi tre poäng. Om vi ska aspirera på en topp 6-plats så gäller det att vara med redan nu innan tåget går.

JAG OCH WEST HAM
Jag har aldrig sett Wolves mot West Ham live vad jag minns. Det har inte heller varit några klassiska stormatcher mellan lagen. Jag kommer bara ihåg sporadiska händelser som att Zubar knäade in ett självmål när vi förlorade på nyårsdagen 2011. Och så då den där volleykanonen från Neto i somras förstås. När jag växte upp var West Ham ett ganska coolt lag, mittfältaren Trevor Brooking kommer jag ihåg, han avgjorde en FA cupfinal om jag inte minns fel.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi måste vinna och det gör vi. Vi är helt enkelt det bättre laget och vi spelar ofta bra i London. Wolves vinner med 3-1 med mål av Jiménez, Podence och Traoré. West Ham tröstmålar på straff i slutet av matchen.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, João Moutinho, Ruben Vinagre – Adama Traoré, Raul Jiménez, Daniel Podence.

OBS! Matchen visas på TV, Viasat Premium och vi som bor i Stockholmsområdet samlas imorgon söndag på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Vi ses där, bord är bokat! Kick off kl 20:00.

Truls Månsson2020-09-26 12:32:09
Author

Fler artiklar om Wolves