Inför West Ham-Wolves

Inför West Ham-Wolves

Söndag kl 15

Det svänger snabbt i en fotbollstabell, som man brukar säga.  I torsdags kväll låg vi länge i praktiken 4:a i PL och var med i diskussionen om Champions League-platserna.  Men så fick Arsenal in två sena mål och idag spelar Wolves en slags "ödesmatch" mot West Ham om att hänga kvar i kampen om den 6:e plats som ger spel i Conference League eller Europa League.   Nu kan även en 7:e plats ge spel i Conf-ligan men det där beror på vilket lag som vinner FA-cupen senare i vår.  Men att en 6:e plats räcker för EL eller Conf står klart eftersom Chelsea och Liverpool idag spelar ligacupfinal och båda lagen är i praktiken klara att sluta topp 5 i PL.

Såg matchen Wolves-West Ham på plats i november och Wolves var, nästan märkligt, mycket bättre än West Ham. Stabilt och fartfyllt, och upprepas den insatsen idag kan det absolut bli 3 poäng.  Men West Ham har bevisligen kvaliteter, som man kanske gömde i höstmötet, och det är såklart en svår match vi har idag.

Lagens form är lite svårbedömt.  Wolves har visserligen bra form, men bör ha torsdagsmatchen i benen.  West Hams resultat har varit lite knackiga på sistone, fast har ingen tydlig svacka. 

Inbördes möten och tips?  Tog faktiskt 50 år av möten innan Wolves för första gången vann mot West Ham. Förlust i första mötet 1910, därefter 8 möten på 1920-talet utan Wolvesvinst, samt ytterligare 3 ickevinster för Wolves i slutet på 50-talet. Så kika inte på total historik mellan lagen. Det där är historia.  Wolves tog en dubbelseger både säsongen 18/19 och 19/20, medan West Ham tog dubbeln förra säsongen.  Eftersom vi vann i höstas och lagen alltid tar dubbelsegrar mot varandra så vinner vi alltså i eftermiddag.  "Statistiskt säkerställt". Hmm. Tippar 1-2.

Kickoff kl 15, svensk tid.

Magnus Bengtsson2022-02-27 09:10:27
Author

Fler artiklar om Wolves