Inför Wolves-Arsenal

Inför Wolves-Arsenal

Wolves möter ligaledarna i sista matchen innan VM-uppehållet

Wolves ska möta Arsenal imorgon, men det som alla pratar om i Wolverhampton är givetvis vårt ligacupäventyr. Wolves vann mot Leeds med 1-0, är klara för åttondelsfinal och lottades mot ”enkla” League Two-laget Gillingham hemma. Vägen är således vidöppen till kvartsfinal och en vinst där ger sedan spännande matcher på Wembley. Dags att boka biljetter redan? Nej, vänta lite! Det finns en del bra lag kvar i cupen ännu, även om exempelvis Arsenal är utslagna. De var chanslösa mot Brighton och åkte ut med huvudet först.

Brighton krossade Arsenal i onsdags med 3-1 på bortaplan och nu är det vår tur att trycka till dem ytterligare. Det är lika bra att passa på nu när Arsenal helt har tappat formen, även om det såklart är stor skillnad på cupen och ligan. Njääää, knappast! Jag antar att det var ett reservlag som Arsenal ställde upp med i cupen och att de nu kör på för fullt i ligan. Vi ska vara väldigt glada om vi kan få en osannolik poäng imorgon. Med största sannolikhet blir det förlust. Arsenal har 11-1-1 i ligan och det ser ju tungt ut.

Ingen gillar Arsenal, och jag funderar på varför det är så? Ett lag som man verkligen avskyr, och jag är inte ensam om det heller. Vad kan det bero på? ”Same Old Arsenal, Always Cheating”, är ju den kanske mest kända ramsan i engelsk fotboll och inte utan anledning. Dom filmar mycket, småfuskar och tjafsar med domaren. Man orkar inte med dem helt enkelt. Tror inte heller att motviljan mot ”the Arse” beror på att de är från London, lag som Chelsea och West Ham är ju väldigt coola och populära, och ingen har väl något emot trevliga gäng som Fulham, Palace och QPR. Till och med Tottenham är relativt ”neutrala”. Men just det där med Arsenal….usch.

Arsenal leder tabellen, men jag tror inte att dom vinner ligan. Det känns som att de har överträffat sig ganska rejält. Gissar att Manchester City jagar ikapp till slut, och hellre det än att Arsenal skulle bli champions, pest och pina. Man kan ju alltid hoppas på att City eller något annat lag går om dem.

Wolves lär ställa upp 4-3-3 som vanligt, jag kan inte tänka mig några stora förändringar i startelvan, även om våra VM-spelare Jose Sá, Ruben Neves, Matheus Nunes och Hwang Hee-Chan nog helst skulle vilja vila och samla kraft inför VM. Inga nya skador fick vi senast, istället gjorde ungdomsspelarna Conor Ronan, Joe Hodge och Dexter Lembikisa fina insatser. Tyckte också att Goncalo Guedes såg bättre ut än på länge. Men det blir nog den vanliga startelvan i denna sista match innan VM.

JAG OCH ARSENAL
Jag har sett Wolves mot Arsenal på Molineux en gång live, i februari 2004. Vi förlorade med 1-3 och målskytt var Vio Ganea. Det jag mest minns från den matchen var när Naylor stampade i marken varpå Bergkamp kastade sig en meter upp i luften och föll ihop. Men eftersom Naylor stod kvar ett par meter därifrån - tacklingen kom aldrig - så blev det istället vrålskratt från läktaren och sången dånade: ”Same Old Arsenal, Always Cheating”. Årets svanhopp, helt enkelt.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Rimligen blir det förlust, även om vår formkurva ser bra ut. En förhoppning kan vara att Arsenals VM-spelare är rädda om benen och tar det lugnt för att inte dra på sig någon skada så här nära inpå mästerskapet. Men det räcker nog ändå inte. Ska vi säga 1-3 till Arsenal och två feldömda VAR-straffar? Vårt mål görs av Guedes.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Jonny Otto, Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno – Matheus Nunes, Ruben Neves (c), Boubacar Traoré – Adama Traoré, Goncalo Guedes, Daniel Podence.

Vi som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Kick-off kl 20:45 imorgon lördag. Vi blir alltid ett stort och glatt gäng där!

SwedeWolves2022-11-11 13:57:00
Author

Fler artiklar om Wolves