Inför Wolves-Aston Villa

Inför Wolves-Aston Villa

Derbydags

Söndag kl 15, svensk tid.  Wolves-Aston Villa.

Dags för derby i West Midlands.  Laget från den sunkiga förorten Aston i sunkstaden Birmingham skall till vackra, soliga och högklassiga staden Wolverhampton.  Hade matchen gått för ett par år sedan hade vi även kunnat applicera uttrycken på respektive fotbollslag, men numera är Villa lite bättre än Wolves så vi håller igen lite med de nedlåtande kommentarerna.

Faktiskt har Wolves inte förlorat någon av de senaste 5 mötena mellan lag, och av senaste 8 så har Wolves vunnit 5.  Så även om Villa nog är ett bättre lag så är det de som har respekt för oss och inte tvärtom.  De vet att det blir en svår match och vi vet att vi har en god chans.

Villa har haft ett tufft spelschema på sistone, då man deltar i Conference League (hette inte National League sådär tidigare, förresten?).  Man spelade i denna cup i torsdags kväll, där man avgjorde i 90:e. Visserligen på hemmaplan, men Wolves skall väl ha fördel av att ha kunnat ladda inför denna matchen medan Villa väl knappt haft en kvalitativt träningspass på flera veckor. 

Så även om Villa är topplag och knappa favoriter, så säger jag som en viss Glenn påstås ha sagt: "De flesta helgarderar denna matchen, dvs de tror på ett kryss".  Tips: 1-1.

Glöm inte diskutera på vårt forum:  https://www.svenskafans.com/england/wolves/forum

Wolves sänker Manchester City
 

Magnus Bengtsson2023-10-08 09:05:00
Author

Fler artiklar om Wolves