Molineux Stadium, 2023-02-18 16:00

Wolves - Bournemouth
0 - 1

Inför Wolves-Bournemouth

Inför Wolves-Bournemouth

Bottenstrid bye bye?

Lördag kl 16, svensk tid.  Wolves-Bournemouth på Molineux.

Wolves pånyttfödelse som ett kvalitetslag i Premier League har gjort att vi faktiskt, tillsammans med Man C, är PL:s just nu formstarkaste lag.  Bara dessa två lag har 3 segrar senaste 4 omgångarna.  Och vi möter ett hopplöst formsvagt Bournemouth som inte vunnit sedan i november.   Vi har dessutom inte förlorat mot Bournemouth sedan 2015, dvs på 5 möten.

Förutsättningarna är ganska enkla.  Vinner vi så lämnar vi bottenstriden och skenar upp i den undre mitten av tabellen. Förlorar vi är vi plötsligt ordentligt indragna igen.  Notera förresten att vi har 4 ganska svåra matcher framför oss efter denna, och att vårt poängbehov är större än vi kanske tror.

Matchen imorgon är förresten en av få matcher under säsongen där bortafansen är så få att Steve Bull Stands undre läktare kan utnyttjas som familjeläktare. Istället sitter bortafansen i lower och upper "tårtbit" på North Bank. Lite annorlunda profil på publiken alltså, men det skal linte påverka något.

Tips? Matchen kan väl inte sluta med annat än en enkel hemmaseger.. eller?
Vi wolvesare vet ju av erfarenhet att vi är världens mest svårtippade lag och att vi blandar skrällar och bottennapp som inget annat lag. Nu när allt pekar på seger så kan det vara dags för en sådan där undermålig insats, delvis även pga en slags baksmälla från senaste tidens framgångar. Jag tippar faktiskt 1-2.  Det är liksom läge för skräll.

(Sorry för kort "inför". Fanns liksom inte så mycket att skriva denna gången)

TV: Senaste mötet lagen emellan

Magnus Bengtsson2023-02-17 22:24:00
Author

Fler artiklar om Wolves