Inför Wolves-Brighton

Inför Wolves-Brighton

Får ungdomarna chansen igen?

Wolves spelade oavgjort mot West Bromwich senast och det var väl inte vad vi hade hoppats på, men något som många av oss gillade var de unga spelarnas insats. Vitinha Ferreira, Rayan Ait-Nouri, Owen Otasowie och Fabio Silva är 20 år eller yngre, och de imponerade samtliga.

Nu när det bara återstår fyra matcher av säsongen och Wolves ligger bekvämt mitt i tabellen, säkra från nedflyttning, så kan det vara idé att lufta vår framtid, dvs låta spelare som är unga och som ligger nära en startplats få chansen.

Wolves har skador på Raul Jiménez, Pedro Neto, Fernando Marcal, Jonny Otto och den långtidscovid-drabbade Willy Boly. Det gör att det finns utrymme att spela ungdomar utan att trampa något etablerad spelare på tårna. Jag hoppas att Wolves head coach Nuno Santo gör detta.

Det handlar också om möjligheten att få ett permanent kontrakt, särskilt för Rayan Ait-Nouri och Vitinha som bara är här på lån. Om de visar upp sig på ett bra sätt de här sista matcherna så kan de få stanna, och jag tycker att de borde få chansen att få avgöra sin framtid. Nu fick dock Ait-Nouri en smäll mot West Bromwich så kanske att Max Kilman går in på hans plats istället.

Wolves ska möta Brighton som ligger strax under oss i tabellen. Vi har ofta svårt mot Brighton, det är ingen favoritmotståndare. Det blev 3-3 i januari, då vi tappade en 3-1 ledning på ett ganska onödigt sätt. Vi har faktiskt bara vunnit 6 av 35 matcher genom tiderna mot Brighton, trots att de aldrig är ett topplag.

De sju senaste matcherna har vi inte vunnit en enda gång mot dem. Det är faktiskt ganska otroligt med tanke på att Brighton oftast är ett bottenlag. Men Brighton passar oss illa, de har stora killar som heter DUNK och BURN och det gillar inte våra små portugiser. Brightons manager heter Graham Potter, han känner vi igen från tiden i Östersund. En klurig herre som är taktiskt duktig.

Men vi lär vara favoriter ändå imorgon. Visserligen vann Brighton på ett mycket imponerande sätt i sin senaste match mot Leeds, men det kändes då som att de kämpade för sin existens. Nu när de i princip är klara för Premier League även nästa säsong så tror jag att de taggar ner lite. De får en reaktion på sin urladdning och vi kan ta hem enkla tre poäng. Nja, enkelt blir det aldrig mot Brighton, men vi vinner.

Wolves hade fyrbackslinje senast och det lutar väl åt att det blir så även denna gång eftersom Willy Boly inte kan spela. Vanligtvis föredrar vi trebacklinje, men 4-2-3-1 blir mer offensivt och det tror jag att Nuno vågar hemma mot Brighton. João Moutinho är tillbaka i truppen, men jag gissar att han börjar på bänken eftersom han varit skadad.

Det borde bli samma uppställning som senast, det såg ju bra ut spelmässigt, förutom att vi inte vann. Som tidigare nämnts går kanske Max Kilman in istället för Rayan Ait-Nouri, eftersom denne byttes ut småskadad senast. Och eventuellt väljer Nuno att starta João Moutinho istället för Ruben Neves.

JAG OCH BRIGHTON
Jag har sett Wolves mot Brighton två gånger på Molineux, båda gångerna i The Championship. Första gången var i april 2006. Då vann vi med 1-0 när Kenny Miller avgjorde på straff. Senaste gången var i april 2017. Då förlorade vi 0-2, båda målen av Anthony Knockaert och Brighton gick upp i Premier League. Så mixed feelings med Brighton. Vi har svårt mot dem!

SWEDEWOLVES TIPPAR
Hemmaplan och match mot ett lag under oss i tabellen, det borde bli vinst? Nja, som sagt var Brighton väldigt bra mot Leeds senast, och det borde ha blivit 4-0 istället för 2-0. Men jag tror att vi vinner, Brighton körde slut på sig mot Leeds och slappnar nu av mot oss. Det blir 2-0, mål av Vitinha och Fabio Silva.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Romain Saiss, Conor Coady (c), Rayan Ait-Nouri – Leander Dendoncker, Ruben Neves – Owen Otasowie, Vitor Vitinha Ferreira, Adama Traoré – Fabio Silva.

Truls Månsson2021-05-08 09:58:00
Author

Fler artiklar om Wolves