Inför Wolves-Brighton

Inför Wolves-Brighton

Sista chansen?

Match lördag kl 16, svensk tid.  Detta är sista hemmamatchen för säsongen som spelas på "rätt tid", dvs lördag kl 16, och sista chansen för säsongen för fansen att genomföra sina normala lördagsrutiner runt match.

Det är också sista chansen för Wolves att haka på i striden om Europaspel till hösten. En 7:e plats i sluttabellen innebär spel i Conference League, som väl skall betraktas som en slags "Div 3" av de europeiska cuperna, och skulle ju kunna bli ett kul äventyr. 

För att nå denna 7:e plats krävs med största säkerhet en vinst mot Brighton.  Nu har vi sagt att säsongen är slut vid x antal tillfällen tidigare, men övriga resultat har gått Wolves väg ganska länge nu och chansen att gå förbi West Ham finns fortfarande.  5 matcher kvar och samtliga 3 topplag kvar, och minst 8 poäng krävs nog på dessa för att vi skall kravla oss förbi West Ham.  De är 3p före och troligen landar de på bättre målskillnad (4 mål bättre just nu), och rimligen tar de 4p på sina återstående matcher.   Möjligen kan Leicester blanda sig i striden om 7:e plats, men troligen inte. Att kika högre mot en 6:e plats kan man förstås göra, men det är orealistiskt att vi når dit med tanke på vårt återstående spelschema.  Så det är bara West Ham och lite grann Leicester som är intressanta, förutom då våra egna resultat.  Både West Ham och Leicester spelar förresten imorgon.

Vinst och gärna med flera mål är det som gäller idag. 

Tips?  Nja, nej. Wolves är helt enkelt ur form, för defensiva, och kommer nog inte vinna. Tippar därför 1-2, så får eventuella poäng ses som en överraskande framgång.

Magnus Bengtsson2022-04-30 10:25:15
Author

Fler artiklar om Wolves