Inför Wolves-Burnley

Inför Wolves-Burnley

Tre nya poäng?

Wolves vill avsluta säsongen snyggt och har nu chansen att ta sin tredje seger i rad. Spelet har varit torftigt och alltför försiktigt, men det har givit resultat. Två segrar på rad mot bottenlag (1-0, 1-0) och nu har vi chansen igen. En hemmamatch mot Burnley bör vi kunna vinna. Kanske med 1-0 igen?

Wolves säsong har varit väldigt sönderhackad med skador, coronafall och publiklösa läktare. Att vi ligger på en tolfteplats med häng på tiondeplatsen är snudd på ett mirakel, jag tror nästan att vi är lite för högt upp i tabellen med tanke på vad vi har presterat på planen.

Men segrarna har tickat in nu på slutet och nog borde vi kunna slå Burnley också. Burnley har tre raka förluster och är ännu inte helt säkra på att klara kontraktet, även om de antagligen gör det. De ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, men har sex poängs försprång till Fulham och en match mindre spelad.

Burnley kämpar för livet, men har så pass begränsad kvalitet i laget att vi är ganska stora favoriter imorgon. Visserligen vann de mot oss i december, men då ställde vi upp med ett ungdomslag som blev söndertacklat. Vi är tuffare nu och vi vet att det kommer smälla på, så vi är redo.

I Wolves gjorde Willian José mål senast och han känns ganska vass nu efter en tung inledning som nyförvärv i laget. Adama Traoré är också i form, vilket betyder att Burnley kommer att få det tufft när han far fram på sin högerkant och letar efter José med sina inlägg.

Vad head coach Nuno måste åtgärda är att vi alltid startar matchen alltför försiktigt. Vi hamnar ofta i spelmässigt underläge den första kvarten, då vi mest joggar runt och täcker ytor. Jag undrar om Nuno har sett detta och har ett motmedel. Men annars får vi väl avgöra i andra halvlek igen, det har hänt många gånger - bland annat senast mot Sheffield United.

Ruben Neves är tillbaka efter sitt covid-upphåll, men jag tror att han börjar på bänken och att det blir samma startelva som senast.

JAG OCH BURNLEY
Jag har sett Wolves möta Burnley både hemma på Molineux och på Turf Moor. Hemma var i oktober 2001 och då vann vi med 3-0 (mål av Alex Rae, Colin Cameron och ett självmål). Och på Turf Moor var jag i februari 2006 då Paul Ince avgjorde och vi vann med 1-0. Jag kommer ihåg att Turf Moor hade väldigt smala ingångar på sin away section. Jag fick knappt plats i vändkorset och jag är inte så stor.

Dessutom blev jag Wolvessupporter efter en match mot Burnley 1975 som slutade 5-1. John Richards gjorde då ett mystiskt mål efter några sekunder där bollen går rakt igenom nätet. Ni kan se ett youtube-klipp från just den matchen här: https://www.youtube.com/watch?v=HvdavlK-mP0&t=9s

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi vinner igen, och även denna gång blir det 1-0 med mål i den andra halvleken. Målet gör Romain Saiss, han forcerar in bollen efter en hörna.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Romain Saiss, Conor Coady (c), Willy Boly – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, João Moutinho, Rayan Ait-Nouri – Adama Traoré, Willian José, Daniel Podence.

Truls Månsson2021-04-24 18:47:00
Author

Fler artiklar om Wolves