Inför Wolves-Burnley

Inför Wolves-Burnley

Kvällsmatch på Molineux

Wolves fick bara 0-0 mot Norwich senast, eller om det var Norwich som bara fick 0-0 mot oss. Någon vinst förtjänade vi inte, vi hade en enda riktigt bra målchans på hela matchen och det var snarare så att vår keeper José Sá räddade oss från en förlust med ett antal parader på närskott.

Men vi har annars bra form och ligger så högt som på en sjätte plats i tabellen, det är synd att klaga, man kan ju inte vinna alla matcher. Särskilt inte bortamatcher i ösregn i november, inget väder som passar våra portugiser.

Nu är det ny match redan imorgon onsdag kväll och det är heller ingen spektakulär toppmatch. Burnley kommer på besök till Molineux och de har till och med svårt att sälja några biljetter till matchen. Det är tråkigt (snö-)väder i England och deras fans har blivit flyttade till den lilla hörnan uppe i North Bank, så få är de.

Det betyder att det finns mer biljetter till Wolvesfansen och läge för svenskar att åka dit. Nja, England skärper nu sina restriktioner och gör det krångligare för oss. Nu sägs det att man måste stanna på hotellet innan man fått sitt testresultat, vilket kan ta 2-4 dagar. Så jag antar att det inte blir många svenskar på plats imorgon och resten av året. Tur att jag hann dit en sväng förra helgen!

Wolves saknar Ruben Neves som är avstängd och Daniel Podence som är i karantän efter covid-19. Det är två tunga avbräck och vilka som ersätter dessa är svårt att säga. Burnley är ett tufft lag så vi behöver muskler. Det betyder antagligen att Leander Dendoncker och Adama Traoré får spela från start. Jag gissar också att unge Ryan Ait-Nouri får vila, han är lite vek och Fernando Marcal smäller på bättre ute på vänsterkanten.

Hur går det då? Burnley är tunga och jag är inte alls säker på att vi vinner även om vi blir favoriter. Neves och Podence kommer att saknas, och har vi tillräckligt bred trupp för att ersätta dem utan att det märks? Men vi är ju ganska bra hemma så jag tror nog att vi vinner ändå. Burnley har för övrigt bara en enda seger hittills på 12 ligamatcher och ligger på en 18:e plats i tabellen.

Jag kommer att se matchen onsdagkväll på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan, vi blir ett gäng med snygga Wolves-jultröjor. Vi ses där kl 20:30!

JAG OCH BURNLEY
Jag har sett Wolves mot Burnley live två gånger, och båda har blivit vinst. Jag satt på South Bank i oktober 2001 när Wolves vann 3-0 (självmål, Alex Rae, Colin Cameron) och jag var på Turf Moor i februari 2006 när Wolves vann med 1-0, målskytt Paul Ince. Efter den sistnämnda matchen åkte jag direkt till från England till OS i Turin och såg tre svenska OS-guld live (Curling, Anja Pärson, Björn Lind) + lite hockeymatcher (så småningom guld). Fin liten födelsedagsutflykt, jag fyllde ”jämnt” då och skämde bort mig lite.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi vinner väl trots allt, men det blir inte lätt. 1-0 och målet av en försvarare efter kalabalik i straffområdet efter hörna. Ska vi säga Conor Coady?

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, Joao Moutinho, Leander Dendoncker, Fernando Marcal – Hi-Chan Hwang, Raul Jiménez, Adama Traroé.

Truls Månsson2021-11-30 11:25:00
Author

Fler artiklar om Wolves