Inför Wolves-Crystal P

Inför Wolves-Crystal P

Trendvänd igen?

Efter en tids bra form har Wolves flyt plötsligt vänt till missflyt de senaste matcherna.  En mix av otur, sega ben och felval av spelare har förvandlat formen till att trenden är nedåtgående. Dags att snabbt vända trenden till positivt igen och Crystal P kan vara en lämplig motståndare för detta.

Crystal P är absolut inget dåligt lag och skall inte underskattas, även om Wolves är knappa favoriter. Wolves förlorade de båda PL-mötena mellan lagen under 2021, men de var båda bortamöten. På Molineux har vi tre raka segrar mot Crystal P, inklusive cup, och utan att Crystal P lyckats göra något mål.  Och eftersom Wolves "aldrig" spelar oavgjort så skall det ju bli en hemmavinst.  Är ju förresten ganska märkligt att målsnåla Wolves bara spelat 4 oavgjorda under säsongen, men att inte spela oavgjort verkar vara lite av trend i PL.  Väldigt få oavgjorda matcher för många av lagen och hela 7 lag har bara spelat 3-4 oavgjorda så här långt.  Crystal P tillhör dock den kvintett som inte anammat nya trenden.

Wolves har de flesta spelare tillgängliga, men saknar skadade Semedo.  Det är inte alls bra för balansen i laget då Semedos offensiva kvaliteter varit extra viktiga sedan Traore lämnade. Nu saknar vi en fullgod högerspringare som är bra både framåt och bakåt på den kant vi tidigare föredragit att använda. Obs alltså att Wolves är det lag i hela PL som är mest högerkantrat med 42% av anfallen där (34% till vänster och 24% centralt).  En viss omställning i spelet med bättre fördelning på anfallen krävs nog för att få bra kvalitet och göra en del mål.

Tips?  Har ändå lite svårt för det faktum att Wolves bara spelat 1-1 en enda gång på hela säsongen. Nog "måste" det komma ett par sådana "normalresultat" framöver. Kanske idag.

Personliga minnen?  Faktiskt aldrig sett Crystal P på engelsk mark. Däremot ett par gånger i Sverige (Mölnlycke 1991 och Halmstad 2018), men det räknas väl kanske inte.  Så inga anekdoter att berätta om.

Kickoff kl 16:00, svensk tid.
Lördag 5/3, om någon missat det.

Magnus Bengtsson2022-03-05 08:57:49
Author

Fler artiklar om Wolves