Inför Wolves-Crystal Palace

Inför Wolves-Crystal Palace

Viktig match mellan två jämna lag

England är mitt uppe i en andra våg av covid-19 och vi närmar oss en så kallad Tier 3-lockdown i hela West Midlands, men det hindrar inte Wolves från att spela fotboll. Denna gång mot Crystal Palace som kommer på besök från London.

Wolves ligger på nionde plats i tabellen och Crystal Palace på åttonde, men det är mycket jämnt bland alla lag i Premier League. Det är bara tre poäng upp till serieledning och det lag som vinner denna match kommer att få en väldigt bra ligaplacering.

Wolves hade lite oflyt senast mot Newcastle. De randiga skatorna parkerade bussen och gjorde allt för att förstöra Wolves spel. När vi fick utdelning i 80:e minuten såg det ut som tre poäng, men på en billig frispark lyckades Newcastle kvittera, det var deras enda skott på mål.

Crystal Palace är bättre än Newcastle och kommer inte backa hem lika mycket, kanske passar det Wolves? Palace är lite av ett enmanslag, det är Wilfried Zaha som står för allt konstruktivt framåt. Men å andra sidan lever Wolves mycket på Raul Jiménez målskytte. Zaha mot Jiménez, vem är bäst? Två mycket målfarliga spelare.

Wolves behöver nog tre poäng i denna match eftersom våra tre nästa motståndare är Leicester City, Arsenal och Liverpool. Vinner vi mot Palace går vi upp på tredje plats i tabellen, det skulle vara snyggt.

Manager i Crystal Palace är svenskbekantingen Roy Hodgson, han känner vi ju igen och vi vet att han är mycket lurig. Vem är smartast, Nuno eller Roy? Vem gör flest mål, Jiménez eller Zaha? Det blir en mycket jämn och spännande match, men jag tror att vi vinner eftersom jag har en känsla av att Palace ligger lite för högt upp i tabellen, de är egentligen inte så bra som åtta i England.

Wolves taktik lär bli 3-4-3 men jag antar att head coach Nuno gör en del ändringar. Det är dags för Fernando Marçal att starta på vänsterkanten och jag är lite inne på att Adama Traoré också får vara med från början. Det händer för lite i anfallet med Pedro Neto och Daniel Podence, så en av dem får vila gissar jag. Sen tror jag att João Moutinho får starta istället för Ruben Neves på det centrala mittfältet, de brukar få spela varannan match.

JAG OCH PALACE
Jag har inte sett Wolves vs Palace live, men det finns en del minnesvärda matcher lagen emellan. Jag tänker kanske främst på playoff-semifinalerna 1997, då vi förlorade borta med 1-3 och våra 2-1 hemma därefter inte räckte. Det svider ännu. Förra säsongen vann vi denna match med 2-0, mål av Podence och Jonny. Ni kommer säkert ihåg att miniliraren Podence nickade(!) in bollen i det som var säsongens sista hemmamatch.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi vinner med 1-0, mål av Raul Jiménez på straff. Men det blir en väldigt jämn match. Det kan egentligen sluta hur som helst.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, João Moutinho, Fernando Marçal – Adama Traoré, Raul Jiménez, Daniel Podence.

WOLVES PÅ TV
Vi som bor i Stockholmsområdet kan med fördel se matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Kick-off imorgon fredag, kl 21. Bord är bokat, vi ses där! 

Truls Månsson2020-10-29 11:39:34
Author

Fler artiklar om Wolves