Inför Wolves-Everton

Inför Wolves-Everton

Fågel, fisk eller varg?

Wolves ligger på elfte plats i tabellen, men om vi vinner imorgon mot Everton så klättrar vi upp till topp 8. Jag tror att de flesta Wolvesfans inte riktigt vet hur bra vi är denna säsong. Är vi topp 8 eller ett mittenlag?

För att få reda på det så finns det en del matcher som ger oss ”facit”. Everton är en sådan värdemätare. Om vi vinner mot dem så är vi faktiskt ganska bra och kan börja fundera på en europaplats. Blir det 0-3, så vet vi att vi kommer harva i mitten säsongen ut.

Everton känns svåra. Dom brukar vara lite bättre än oss, både i tabellen och på planen. Richarlison gör alltid mål på oss och förra säsongen vann de ”dubbeln” mot oss. 0-1 på Goodison Park och 1-2 på Molineux.

Men nu har vi kanske chansen eftersom Wolves har toppform med 3-1-0 på sina fyra senaste matcher och Everton har fått stryk i två matcher i rad - mot West Ham och Watford. Det känns som ett bra läge att möta Everton, även om de fortfarande ligger före oss i tabellen. De inledde säsongen fantastiskt, men har slarvat på slutet. Vi har chans!

Wolves tappade en poäng mot Leeds senast, men det var ju på bortaplan och vi gjorde ett alltför tidigt ledningsmål redan i tionde minuten. Leeds tryckte på resten av matchen medan vi backade hem och på övertid fick de en tveksam straff och då var det 1-1. Men vi var alltså nära att vinna den matchen också. Vi är ganska bra.

Men så är det detta med Everton. Wolves har bara vunnit en av sina sex senaste hemmamatcher mot dem. Det är ett lag som passar oss illa. Och Richarlison gör fortfarande mål, gjorde mål i senaste matchen mot Watford. Se upp för honom.

Vad tycker jag allmänt om Everton som klubb? Tja, ganska anonyma, alltid i skuggan av grannen Liverpool. Men ganska coola - Bob Latchford var en profil som jag fastnade för, en riktig tuffing.

Wolves har en skada på Fernando Marcal och det betyder att Rayan Ait-Nouri tar hans plats till vänster på mittfältet i ett 3-4-3. I anfallet blir det med största sannolikhet Adama Traoré – Raul Jimenez – Hee-chan Hwang. De har bra form alla tre och kan skapa en del problem för Everton, som har ett ganska darrigt försvar.

Everton har större skadeproblem än oss och saknar Fabian Delph, Abdoulaye Doucoure, Yerry Mina, Dominic Calvert-Lewin och Andre Gomes. Men de har ju en stark trupp och det blir ändå en svår match. Jag antar att de gör en hel ändringar efter 2-5 hemma mot Watford.

Matchen spelas på måndag kl 21:00 svensk tid. Jag kommer att se den på the Crib, Sveavägen 55, tbana Rådmansgatan, med ett stort varggäng. Vi ses där!

JAG OCH EVERTON
Jag har aldrig sett Wolves mot Everton live. Däremot hade jag biljetter klara till en match 2020. Men pandemin stoppade allt och jag fick stanna hemma i Sverige. Tråkigt, men nån gång ska jag väl få lyckas se dem möta varandra. På TV har jag ju sett dom spela mot varandra många gånger och oftast har Wolves förlorat tyvärr.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Tyvärr känns det som en förlust. En ganska jämn match, men Richarlison avgör. Everton har haft lite oflyt och kommer igen nu. Det blir 1-2 efter 1-1 i paus. Vårt mål av Adama Traoré.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Hee-chan Hwang, Raul Jiménez, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-10-31 12:10:00
Author

Fler artiklar om Wolves