Inför Wolves-Fulham

Inför Wolves-Fulham

Kommer säsongens första vinst?

Wolves förlorade premiären borta mot Leeds med 1-2, men det var en underhållande match som lika gärna kunde slutat 3-3. Hwang, Dendoncker och Ait-Nouri hade frilägen med målvakten som de lyckades missa och det kändes väldigt snöpligt med förlust i en match som vi ledde med 1-0 och som vi hade spelövertag i.


Orsaken till förlusten var att vi inte gjorde några byten och detta eftersom head coach Bruno Lage inte litade på sina unga reserver som han hade på bänken. Wolves tröttnade och Leeds, som satte in fyra nya spelare, avgjorde på slutet.
 
I veckan har Wolves värvat Valencias skyttekung Goncalo Guedes från Valencia och han lär gå rakt in i startelvan imorgon. Samtidigt har mittbacken och lagkaptenen Conor Coady lite chockartat lånats ut till Everton, så antal spelare har vi lika många, men visst behöver vi en målskytt. Välkommen Guedes!
 
Fulham är nykomlingar och sådana brukar sprattla mest i början av säsongen. De lyckades få oavgjort mot Liverpool i premiären och vi får hoppas att de har sprungit av sig lite nu. Men det är såklart jobbigt att möta dessa lag i de första omgångarna.
 
Wolves bör dock vinna en sådan här match. Hemma mot Fulham ska ju bara vara tre poäng. Förhoppningsvis får vi tillbaka en och annan spelare dessutom, João Moutinho saknades på mittfältet men vi hoppas att han kan lira imorgon. Tyvärr har Raul Jiménez, Nelson Semedo och Francisco Chiquinho har ett tag till innan de kan vara aktuella.
 
Wolves nya taktik 4-2-3-1 är väldigt offensiv och matcherna blir "roliga". Men undrar just hur "roligt" det är att förlora hela tiden? Det läckte bakåt mot Leeds och vi kunde ha släppt in betydligt fler mål än två. Jag tror dock att Bruno Lage fortsätter med sin kamikaze-taktik och hemma mot Fulham borde vi kunna vinna ändå. Trots att vi inte har några renodlade defensiva ytterbackar, och trots att vi kommer att spela med fyra anfallare.
 
Positiva tankar då? Pedro Neto är i kanonform i anfallet, han är så bra att vi får svårt att behålla honom, storklubbarna sniffar runt honom. Daniel Podence är alltid finurlig och spelskicklig, och nya anfallaren Guedes ska bli väldigt spännande att få se. Vi borde göra mål i alla fall.
 
ATT SE UPP FÖR
Fulham har ju sin skyttekung Mitrovic som gjort mål på alltid det senaste året. Vi måste ha koll på honom, han vräker in mål. Men annars är de inte alltför skräckinjagande. 
 
JAG OCH FULHAM
Jag har sett Wolves mot Fulham på Molineux en gång tidigare. Det var på medlemsresan 2017 då vann vi 1-0 efter mål av Dendoncker, det är ju ett trevligt minne. På Craven Cottage har jag däremot aldrig varit. Ja, jag har faktiskt inte sett fotboll i London överhuvudtaget, trots mina 68 livematcher med Wolves. Nä vänta, nu ljög jag: Wolves FA cupsemifinal 2019 på Wembley såg jag ju.
 
SWEDEWOLVES TIPPAR
Fulham hemma MÅSTE vara tre poäng. En av säsongens enklaste matcher. Men, som tidigare nämnts, i början av säsongen är nykomlingarna ofta väldigt motiverade och energiska. Men visst vinner vi? 2-0 till Wolves, mål av Neto och Podence.
 
TROLIGT WOLVES-LAG
Wolves (4-2-3-1): José Sá - Jonny Otto, Max Kilman, Nathan Collins, Rayan Ait-Nouri - Leander Dendoncker, Ruben Neves - Morgan Gibbs-White, Daniel Podence, Pedro Neto - Goncalo Guedes. Eventuellt kan João Moutinho spela och då tar han Leander Dendonckers plats på mittfältet.
 
Vi som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, bord är bokat. Kickoff lördag kl 16. Vi var ett stort gäng senast! We are Wolves!

Truls Månsson2022-08-12 12:20:00
Author

Fler artiklar om Wolves