Inför Wolves-Leeds

Inför Wolves-Leeds

Sexpoängsmatch

Lördag kl 16:00, svensk tid. Wolves-Leeds på Molineux.  En oerhört viktig match för båda lagen.

Förutsättningarna är solklara. Det skiljer bara 5 poäng mellan lag 12 och 20 i den aktuella tabellen. Vi ligger 13:e på 27p och har bara 3p ner till nedflyttningsplats och 4p till Leeds som är nästjumbo.  Vid vinst för Wolves är ett förnyat PL-kontrakt mycket nära då vi i så fall gör ett miniryck från övriga, men vid en förlust dras vi på allvar in i nedflyttningsstriden igen.  Nervöst och viktigt, och vi hoppas och tror såklart att vi skall vinna denna.

Om Leeds kan man väl nämna att de till vardags kallas för "Dirty Leeds" i Wolverhampton. Exakt varför har jag glömt och överlämnar till er andra att berätta/diskutera på vårt forum: https://www.svenskafans.com/england/wolves/forum

Annars tänker man kanske mest på Leeds som smutsiga på grund av deras färger och hur det brukade se ut när de lirade i Tipsextra.  De var (väl?) det enda helvita laget och då man på den tiden ofta spelade på leriga planer kändes Leeds alltid som mest skitiga. Var dessutom ofta lite kul när de bytte in en avbytare och denne sprang runt som en slags skinande lampa bland lergubbarna innan han efter en tackling eller två förvandlades till samma lergubbe som övriga.   Var det inte förresten om Leeds någon kommentator berättade i stil med "för er som inte har färg-TV så är det alltså Leeds som spelar i gula dräkter", när de lirade borta i sina extraställ.  Flummar iväg lite här och kan ha varit något annat lag. Rätta mig i så fall.

Annars inför matchen så struntar vi traditionsenligt i team news. Historiskt finns heller inte mycket att nämna. Båda lagen vinner ibland och förlorar ibland i de inbördes mötena. Hmm, kanske logiskt att inte båda vinner samma matcher men ni förstår nog hur jag menar. Det enda värt att notera är väl att lagens inbördes möten sällan slutat oavgjort senaste 10 säsongerna. Raden 7-1-5 i Wolves favör, där Leeds vann dubbelt förra säsongen. Men observera att Wolves vann motsvarande match i ligacupen i höstas med 1-0, så Leeds skall inte ha något psykologiskt övertag sedan förra säsongen.

Tips?  Känslan är väl att Wolves håller högre kvalitet och skall vinna idag. Tror på överraskande målrikt och 3-1.

 

Magnus Bengtsson2023-03-18 10:01:00
Author

Fler artiklar om Wolves