Inför Wolves-Leicester City

Inför Wolves-Leicester City

Tre nya poäng?

Wolves vann mot Arsenal senast och är såklart bäst i världen igen. Nja, det var inte en helt övertygande seger, vi hade mycket tur på vägen. Arsenal fick två utvisade, vi gjorde mål på straff medan de fick ett mål bortdömt och hade två träträffar. Precis som fotboll ska vara. Ovisst, och till slut står Wolves som segrare. En perfekt match.

Däremot har vi haft en hel del otur mot Leicester på senare tid. När lagen möttes på Molineux förra säsongen så gjorde vi vad vi trodde var segermålet men det dömdes bort för offside på en klack(!) nere vid inkastlinjen. Mycket märkligt. Och senast föll vi med 0-1 på en feldömd straff. Nej, vi har en del tillgodo mot Leicester. Men de tycks alltid ha domarna med sig.

Wolves har ryckt upp sig sedan vi lånade in Willian José från Real Sociedad. Nu har vi en stor striker att sikta på i uppspelet och det var också han som fälldes senast mot Arsenal så att vi fick straff. Den trepoängaren mot Arsenal gör att vi inte kommer att åka ur. De tre bottenlagen kommer aldrig i fatt oss nu, och det gör ju att det känns lite lugnare.

Senast spelade vi 4-2-3-1 vilket ger en bra offensiv men är väldigt sårbart bakåt då våra ytterbackarna blir mer eller mindre helt utelämnade. Både Kilman och Semedo hade stora problem och ska vi fortsätta med fyrbackslinje utan understöd på kanterna, så lär det bli många mål både framåt och bakåt. Men det kanske är underhållande. Det gav vinst mot Arsenal, så jag tror att vår head coach Nuno fortsätter med den taktiken imorgon.

I Leicester gäller det att se upp för Jamie Vardy, om han nu spelar. Det är Leicesters motsvarighet till Steve Bull, en härlig centertyp som gör mål på det mesta.

JAG OCH LEICESTER CITY
Jag var på plats på Molineux för exakt ett år sedan då Boly nickade in bollen i mål, men VAR dömde bort det för en offside vid inkastlinjen på Netos klack. Inte ens domaren visste vem som var offside och det var en sällan skådad parodi. Matchen slutade 0-0 och vi kände oss bestulna. Detta var i februari 2020, precis innan covid-19 och vem kunde ana att bara några veckor senare stängdes all fotboll ner.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att vi vinner 1-0, mål av Podence som såg väldigt vass ut mot Arsenal. Han kanske rent av gör två mål. Ja, vi kör på det istället: 2-0, båda målen av Podence.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – João Moutinho, Ruben Neves – Adama Traoré, Daniel Podence, Pedro Neto – Willian José.

Truls Månsson2021-02-06 17:47:27
Author

Fler artiklar om Wolves