Inför Wolves-Leicester City

Inför Wolves-Leicester City

Wolves ska möta jumbolaget på hemmaplan

Måste-matcherna kommer allt oftare för Wolves. Nu har vi en sådan igen. Wolves som ligger på 18:e plats, under nedflyttningsstrecket, möter jumbolaget Leicester City hemma på Molineux.
Det är bara seger som räknas, det förstår ni allihop. Nu tror jag inte att Leicester är ligans sämsta lag, de har självklart kapacitet som de ännu inte visat. De kom ju på åttonde plats förra säsongen och det ska mycket till om de rasar ihop så mycket att de åker ur serien.

Förhoppningsvis åker inte heller Wolves ur, men saker och ting måste bli bättre. I tisdags tappade vi 1-0 till förlust 1-2 mot Crystal Palace, mycket beroende på nonchalant försvarsspel. Framför allt har vi problem med ytterbackarna. Nelson Semedo, Rayan Ait-Nouri och Jonny Otto är alla offensiva wingbacks och inga naturliga försvarare.

Frågan är om vi borde sluta med fyrbackslinje? Men vi har ju inga mittbackar kvar heller för att kunna ha tre centrala försvarare: de rutinerade Conor Coady, Wily Boly, Romain Saiss och Leander Dendoncker skickades iväg inför säsongen. Jisses vad förre head coachen Bruno Lage förstörde vårt lag. Inte konstigt att han fick sparken.

Wolves har gått ut med informationen att ungdomsledaren Steve Davis får förtroendet som tillfällig head coach året ut. Vi har nämligen inte hittat något lämplig kandidat för att efterträda Bruno Lage. Ingen vill komma hit, de tre huvudkandidaterna har tackat nej. Inte så smickrande.

Men om jag ska skriva lite positivt då? Hugo Bueno gjorde debut i förra matchen och var bäst på plan. Hans inlägg till Adama Traoré var perfekt och vi ledde med 1-0. Jag tyckte också att Max Kilman gjorde en bra insats i mittförsvaret. Det såg egentligen bra ut tills vi gjorde ett trippelbyte i mitten av andra halvlek. Då dog vårt spel helt. En miss av Davis, men också ett bevis på att vi har en smal trupp.

JAG OCH LEICESTER
Jag har sett Wolves mot Leicester på Molineux, det var i februari 2020 precis innan pandemin. Matchen slutade 0-0, men det var efter ett övernitiskt VAR-beslut då Netos klack(!) ute vid hörnflaggan ansågs vara offside när Boly slog bollen i nät inne vid mål. Domare var Mike Dean, och det underlättade ju inte heller: ”Mr Look-At-Me” sprätte runt och dömde bort målet.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag önskar att jag skulle skriva att vi vinner lätt, men jag vet mycket väl att Leicester har underpresterat, och förr eller senare börjar de klättra i tabellen. Men kanske kan de vara dåliga i en match till? Ok, lite optimism: vi vinner 2-0, mål av Podence och Nunes. Vi har inte förlorat mot Leicester på Molineux på 16 år.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Jonny Otto, Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno – Matheus Nunes, Ruben Neves (c), João Moutinho – Adama Traoré, Diego Costa, Daniel Podence.

Vi som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Vi blir alltid ett stort och glatt gäng där! Kick-off kl 15 imorgon söndag. OBS SÖNDAG.

Truls Månsson2022-10-22 16:58:00
Author

Fler artiklar om Wolves