Inför Wolves-Liverpool

Inför Wolves-Liverpool

Match mellan två mittenlag

Wolves har mer eller mindre gett upp att nå samma nivå i tabellen som vi haft de två senaste säsongerna, nämligen topp 7. De absoluta topplagen har visat sig vara för bra för oss i år.

Men det gäller att vi kämpar på ändå och särskilt då i kampen mot de klubbar som ligger lite längre ner i tabellen. Jag tänker på lite enklare lag som Crystal Palace, Liverpool, Aston Villa, Southampton och Leeds. I morgon möter vi ett av dessa mittenlag som är av betydligt lägre klass än toppklubbarna, nämligen Liverpool.

Det är viktigt att vi inte tappar poäng mot tabellens mellanskikt och Liverpool är ett sådant lag. De har dessutom bedrövlig form, nämligen 1-0-6 på sina sju senaste ligamatcher och vi blir därför ganska klara favoriter imorgon.

Trots favoritskapet ska vi ändå inte vara alltför säkra på tre poäng. Liverpool kan mycket väl överraska och ta en poäng mot oss. De har en mycket bra spelare, Diogo Jota, som de ju köpte av oss förra säsongen. Lyckligtvis är Jota alldeles för ensam i Liverpool, det är tur att de inte har fler av hög klass. Kanske de så småningom köper av oss igen? Pedro Neto skulle ju gå rakt in i deras ganska ihåliga startelva.

Wolves har bara en förlust på sina sju senaste ligamatcher och det var mot de suveräna serieledarna Manchester City. Liverpool är såklart ett betydligt beskedligare gäng och jag kan inte se oss förlora imorgon hemma på Molineux. Dock finns det en viss risk för oavgjort eftersom vi har problem med målskyttet sedan vår skyttekung Raul Jiménez huvudskadades. Vi har heller inte fått tillbaka Daniel Podence som ju annars hade gjort kaos med Liverpools medelmåttiga försvar. Det finns därför en risk att det blir 0-0.

Wolves lär ställa upp med 3-4-3, där Adama Traoré och Pedro Neto spelar på kanterna och det blir antagligen José Willian som är mellan dem centralt. Ett annat alternativ är Fabio Silva som gjort bra inhopp de senaste matcherna. I försvaret får vi en enorm förstärkning om jätten Willy Boly är tillbaka. Han borde vara redo för en comeback imorgon och då lär vi inte släppa in några mål.

Liverpool är ju egentligen bara Diogo Jota. Vi måste såklart se upp för honom. Men jag tror att vår försvarslinje Conor Coady, Romain Saiss och Willy Boly har hyfsad koll på Jota efter hans tre år här hos oss. Dessutom är Jota säkert en Wolves-supporter och skjuter utanför om det blir farligt läge, särskilt på hans älskade Molineux Stadium där han ju haft många högtidsstunder.

JAG OCH LIVERPOOL
Jag har aldrig sett Wolves vs Liverpool live, men det finns såklart ett antal höjdarmatcher lagen emellan. På senare tid kan det ju nämnas att vi slog ut dem ur FA cupen både 2017 och 2019. Det är två härliga minnen. Ni kommer säkert ihåg Andi Weimanns läckra mål i den förstnämnda matchen.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Ska vi komma topp 10 i sluttabellen så gäller det att vi slår lag som Liverpool. Jag tror att vi gör det, det blir en målfattig match som vi tar hem med 1-0. Målet av Pedro Neto.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-03-14 14:17:00
Author

Fler artiklar om Wolves