Inför Wolves-Manchester City

Inför Wolves-Manchester City

Ska vi vinna mot vår favoritmotståndare igen?

Veckan har varit omtumlande för Wolvesfansen. Det började med fantastiska nyheter att Wolves värvat en av världens mest lovande tonåringar, Fabio Silva från FC Porto, för klubbrekordet £35m. Ligapremiären mot Sheffield United avklarades och vi vann enkelt 2-0 i en match där det visade sig att skyttekungen Raul Jiménez var tillbaka i toppform och visade en spelglädje som vi inte sett på månader.

Samtidigt gjorde nyförvärvet Fernando Marcal succé på vänster wingback och vi saknade inte alls skadade Jonny Otto, i alla fall inte på planen. Och till råga på allt så förlorade det lokala hatobjektet West Bromwich sin premiär med 0-3. ”If Carlsberg did weekends...”, skrev Wolvesfansen på social media.

Men det vänder snabbt. Igår sålde Wolves en av lagets absoluta kultspelare och publikfavoriter, anfallaren Diogo Jota till Liverpool, och även om han haft svårt att platsa på sistone så har Jota alltid varit en symbol för det friska unga nya Wolves. Samtidigt fick vi stryk av Stoke i Ligacupen där Fabio Silva debuterade och den omskrivna tonåringen såg mest förvirrad ut. Det enda man kunde lita på var West Bromwich, de fick stryk igen och släppte in fem baljor. Skönt!

Nu väntar en svår ligamatch imorgon nämligen Manchester City, som antagligen är Englands bästa lag. De är stora favoriter mot oss, men vi är inte chanslösa. Wolves vann nämligen bägge mötena mot dem förra säsongen och tog därmed bort alla deras aspirationer på en ligatitel. Vårt kontringsspel med speedkulorna Daniel Podence, Pedro Neto och Adama Traoré passar mot lag som Manchester City och kan vi bara hålla tätt bakåt så lär vi kunna göra mål framåt, särskilt med tanke på hur vass Raul Jiménez såg ut mot Sheffield United.

Taktiken blir förmodligen densamma som mot Sheffield United 3-4-3, eller snarare 3-4-1-2 där Neto befinner sig i ”hålet” bakom Podence och Jiménez. Det enda som talar emot detta är att Traoré som höger wingback i denna uppställning är en liten säkerhetsrisk defensivt. Det kan möjligen bli så att Traoré byts in i andra halvlek istället, och att Oskar Buur får starta på högerkanten, ett mer defensivt alternativ. Men detta vet head coach Nuno Santo bäst och vi överlämnar laguttagningen och taktik till honom, In Nuno We Trust.

Motståndarna känner ni säkert alla till, Manchester City. De har många fantastiska spelare som Kevin de Bruyne, Bernardo Silva och Ryad Mahrez. Matchen imorgon är deras ligapremiär. De stod över första omgången eftersom de gick långt i Europaspelet. De gick till kvartsfinal i Champions League där de överraskande åkte ut mot Lyon med 1-3. En liten kuriosa är att vår wingback Marcal spelade för Lyon i just den matchen, han vet hur det är att besegra City.

JAG OCH MANCHESTER CITY
Jag har inte sett lagen mötas live, vad jag kan komma på. Manchester City var ju länge ett ganska tråkigt och anonymt lag innan de blev rika. Ett klassiskt möte är såklart ligacupfinalen 1974 då Wolves vann med 2-1. Och givetvis såg jag båda matcherna förra säsongen på TV, vi tog som sagt ”dubbeln” mot dem då.

SWEDEWOLVES TIPPAR
City har Sergio Aguero knäskadad så honom slipper vi, men deras startelva är ändå oerhört stark. En poäng skulle vara en bra resultat för Wolves. Vi kör på det då, 1-1 blir det! Mål på straff av Raul Jiménez i andra halvlek sedan Daniel Podence blivit fälld.

TROLIGT WOLVES-LAG
Wolves (3-4-1-2, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Adama Traoré, Leander Dendoncker, João Moutinho, Fernando Marcal – Pedro Neto – Raul Jiménez, Daniel Podence.

OBS! Matchen visas på TV, Viasat Premium och vi som bor i Stockholmsområdet samlas imorgon måndag på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Vi ses där, bord är bokat! Kick off strax efter kl 21:00.

Truls Månsson2020-09-20 09:58:00
Author

Fler artiklar om Wolves