Inför Wolves-Manchester City

Inför Wolves-Manchester City

Gladfotboll mot brödgäng

Ikväll är det match igen. Det är matchen som aldrig spelades under påskhelgen som nu äntligen klubbarna hittat ett datum till.  Märklig tid för kickoff.  21:15, svensk tid.

Manchester City är väl som alla vet ett brödgäng som t ex valde Richard Dunne till årets spelare hela 4 säsonger på raken för ett tag sedan. Säger ju en del om ett lag när man har en stapplig självmålskung som klubbikon.  De är dessutom unikt dåliga då de är ett av få (enda?) lag som vi besegrat 3 gånger på mindre än ett halvår, vilket vi fixade hösten 2019. (först Asiencupen i juli och därefter dubbeln i ligan oktober och december).  "Can we play you every week", ekade sångerna på Molineux då.   Dessutom var det Man C vi slog i en klassisk ligacupfinal 1974.

Wolves är däremot ett gladfotbollsgäng numera.  Den närmast totala överkörningen av Chelsea sista pizzatiden senast var riktigt kul att se.  Kan vi återupprepa dessa 15-20 minuter under hela matchen ikväll får även Man C svårt att stoppa oss.

Men men. Nu är väl ovan delvis lite grann utvald fakta, får man väl erkänna. Alla vet ju att Manchester C är ungefär dubbelt så bra som Wolves och att de med rätta är storfavoriter ikväll. Ser man på hela säsongen är det ju Wolves som är det tråkiga brödgänget och Man C som spelar gladfotboll.  Så är det ju tyvärr.

Förutsättningarna?  Wolves har fortsatt en liten liten chans att sluta 7:a och kvala in till Conference League i höst. Men då gäller att ta 6 poäng till, samtidigt som West Ham nollar.  Så förutom Norwich måste Wolves alltså besegra även Manchester C eller Liverpool.  Låter otänkbart, men chansen ökar nog om vi förlorar ikväll. Oavgjort är i alla absolut sämsta tänkbara resultat för vår del.   För om vi förlorar ikväll och Man C vinner även mot West Ham i helgen, så uppstår ju det läget att Liverpool troligen inser slaget om PL-titeln förlorad och man lägger fokus på finalen i Champions League istället. Och vilar sina viktigaste emot oss, så vi lite grann får en gratisseger i sista omgången. 

Tips?  Logiskt sett blir det väl 0-3, eller något i den stilen.
 

Magnus Bengtsson2022-05-11 11:46:41
Author

Fler artiklar om Wolves