Inför Wolves-Newcastle

Inför Wolves-Newcastle

Ny vinst?

Wolves vann mot Southampton senast och vi är såklart bäst i världen igen. Så är det i fotboll, man är lika bra som sin senaste match, allt annat är glömt. Det bästa med vinsten mot Southampton var att Raul Jiménez gjorde mål. Raul har varit huvudskadad i ett år och haft det tungt i sina come-backförsök hittills, men nu gjorde han ett drömmål där han vände bort halva försvaret innan han rullade in bollen i mål. Raul is back! Det hoppas vi i alla fall.

Ett orosmoment inför dagens match mot Newcastle är att vi ska spela i våra hemmadräkter. Vi har ännu inte vunnit med dem. Alla vinster denna säsong i liga och i cup har kommit i reservställen. Kanske beror det på att vi har fel nyans av Old Gold denna säsong? Den liknar mer Old Senap än den klassiska guldfärgen.

Raul gjorde mål, vi vann och allt är bra. Nja, vi behövde verkligen vinsten senast, annars hade vi nog legat på nedflyttningsplats. Nu hoppade vi upp till mitten av tabellen. Det är väldigt jämnt nu i början av säsongen.

Mot Newcastle blir vi favoriter. De har inte börjat bra och jag tror att de är sämre än Southampton som vi vann mot senast. Det bör kunna bli tre poäng igen, men vi får se vilket humör Wolves spelare är på. Vi har haft en svajig form där toppmatcher varvats med bottennapp.

Jag gillade att Leander Dendoncker fick starta på mittfältet senast, han behövs. Han är inte lika spektakulär som Ruben Neves och Joao Moutinho, men ”Doncken” är oöm, stark och springer mest av alla i laget. Ingen är så konditionsstark som vår belgare. Under pandemiuppehållet sprang han runt en sjö varje dag, berättade han. Medan övriga spelare lekte med sina barn hemma.

Vår head coach Bruno Lage fick lite arbetsro efter matchen senast och han såg väldigt lättad ut. Han är ny för säsongen och vi vet inte riktigt om han är fågel eller fisk. Eller varg. I alla fall har han en del att bevisa fortfarande, men tre poäng borta mot Southampton var en tung vinst. Bra där Bruno. Hans ”Brunoboll” har redan blivit ett begrepp, alla spelare ska i första hand tänka offensivt. Hoppas att det håller.

Matchen spelas idag lördag kl 16:00 och om du bor i Stockholm kom gärna till the Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Vi är oftast ett hyfsat stort gäng där.

JAG OCH NEWCASTLE
Tror inte att jag sett Wolves mot Newcastle live, inte vad jag kan minnas. Däremot var ju en mycket känd match på Nyårsdagen 1990 då en extremt nyårs-bakfull Steve Bull gjorde fyra mål på St James's Park. Det glömmer vi aldrig.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi vinner 2-0, båda målen av Daniel Podence. Eller möjligen att ett mål kommer från Dendoncker. Ja, så blir det.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Leander Dendoncker, Fernando Marçal – Daniel Podence, Raul Jiménez, Hwang Hee-Chan.

Truls Månsson2021-10-02 09:10:00
Author

Fler artiklar om Wolves