Inför Wolves – Nottingham Forest

Inför Wolves – Nottingham Forest

Wolves som fortfarande är utan head coach tar sig an ett bottenlag på Molineux

Wolves har ingen manager, eller head coach som det numera kallas. Ingen vill träna oss, vi är sämst, kassa och oattraktiva. Stämmer det? Nej, så illa är det inte. Ett stort antal förväntansfulla kandidater knackar på dörren till Billy Wright Stand, vill bli insläppta och berätta varför just de ska få jobbet som Wolves head coach.

Wolves sparkade Bruno Lage efter en dålig inledning på säsongen. Framför allt gör vi inga mål. Bara tre mål på nio ligamatcher och då blir det inte många poäng. Kan den nya ledaren ändra på detta? Hrmm, vi får se, när han väl kommer.

Under tiden tar Steve Davis hand om laget. Det är kul. Vi känner Steve och har mailat honom ganska friskt det senaste året. Han är egentligen ungdomsansvarig, men har nu blivit uppgraderad som tillfällig head coach. Första matchen för honom var borta mot Chelsea och det såg hyfsat ut även om vi till slut förlorade med 0-3. Men jag gillar Steves idéer och laguttagning. Äntligen fick alla våra spelare vara på sina naturliga positioner. Inga fler mittfältare som mittbackar, och högeryttrar på vänsterkanten.

Imorgon möter vi Nottingham Forest som ligger näst sist och nog räknas som ligans sämsta lag. De är nykomlingar och förlorar nästan varje match. Vi borde faktiskt vinna imorgon. Vi har ett så pass bra lag att vi ska slå ett ganska bedrövligt Forest hemma på Molineux. Forest lär åka ur och jag hoppas verkligen att vi inte följer med dem ner.

Vi har två hyfsat lätta matcher på rad. Forest imorgon och Palace på tisdag. Sex poäng där och allt är frid och fröjd igen. Men då måste vi börja göra mål. Vi spelar ganska prydligt, men ingen vågar skjuta bollen mot mål och då blir det inga mål heller.

Ruben Neves är tillbaka efter avstängning och vi har dessutom Boubacar Traoré tillgänglig efter sin sjukdom. Dessutom blir den ringrostige gamle skyttekungen Diego Costa bättre efter varje minut som han får spela. Snart dags för honom att göra mål. Spelar vi som mot Chelsea så vinner vi mot Forest.

Det är bara frågan om hur laget ska formeras. Mittfältaren Ruben Neves ska ju in och anfallaren Goncalo Guedes lär åka ut efter sin minst sagt oinspirerade insats senast. Men hur ställer vi upp laget? Gissar på ett 4-3-3, där Ruben Neves, Joao Moutinho och Matheus Nunes tar hand om mittfältet och att Daniel Podence, Diego Costa och Adama Traoré får spela i anfallet. Ett på pappret mycket starkt lag som borde vinna mot Forest.

JAG OCH FOREST
Jag har aldrig sett Wolves mot Forest live, vad jag kommer ihåg. Men det är en match jag väldigt gärna skulle vilja se. Vi vann mot Forest i ligacupen förra säsongen med 4-0, det var senaste mötet lagen emellan. Och så minns man såklart Ligacupfinalen 1980, då Wolves vann på Wembley efter ett mål av Andy Gray, det var tider det. Jag köpte finalen (radioreferatet) på vinyl-LP, vad sägs om det? Den finns kvar här hemma någonstans.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Rimligen slår vi ligans sämsta lag på hemmaplan. Forest hade fem raka förluster innan de fick 1-1 mot Villa senast. De är inte bra. Vi vinner 3-0. Mål av Traoré, Costa och Neves.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Toti Gomes, Jonny Otto – Matheus Nunes, Ruben Neves (c), João Moutinho – Adama Traoré, Diego Costa, Daniel Podence.

Det kommer att sitta ett Wolves-gäng i Stockholm och se matchen på sportbaren The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Kickoff lördag kl 16.

Truls Månsson2022-10-14 08:46:25
Author

Fler artiklar om Wolves