Inför Wolves-Southampton

Inför Wolves-Southampton

Behåller Wolves formen?

Wolves har släppt in två mål på sina nio senaste matcher och måste ha ett av Englands bästa försvarsspel just nu, kanske det allra bästa. I söndags gjorde vi dessutom mål då Sheffield United besegrades i FA cupen med 3-0. Det ser bra ut i Wolveslägret och det enda som möjligen oroar lite är att Romain Saiss är iväg på de afrikanska mästerskapen med sitt Marocko, där han är lagkapten, samt alla turer som rör en eventuell försäljning av Adama Traoré.

Man börjar bli trött på alla rykten och nu spekuleras det dessutom om att Ruben Neves ska lämna. Det är svårt att lägga alla försäljningsrykten åt sidan och fokusera på fotboll, men jag hoppas att spelarna kan göra detta bättre än vad jag kan.

Men inte konstigt att våra spelare är intressanta för andra klubbar när vi ligger åtta i Premier League och nyligen besegrade Manchester United på bortaplan. Men än så länge är alla kvar och vi får ett starkt lag mot Southampton i eftermiddag.

Southampton slog vi på bortaplan tidigare denna säsong, det var då vår keeper José Sá med en lång utspark hittade Raul Jiménez som snurrade upp tre försvarare innan han rullade in bollen i mål. Vi får hoppas på en repris idag. Just det här med långa utsparkar från José Sá är ett intressant vapen, jag har aldrig sett en målvakt vara så pricksäker på att hitta anfallsspelare i full fart framåt.

Vi kommer att vara favoriter i dagens match, men se upp lite för Southampton som har bra form, en förlust på de åtta senaste matcherna, och gjorde fyra mål senast. Det blir ingen "walk in the park" för Wolves, men vi är ändå tippade att vinna av alla bookmakers.

Taktiken lär bli 3-4-3 som vanligt, Daniel Podence har hyperform så han är given i anfallet, men sedan är det svåra val. Fabio Silva var väldigt bra i cupmatchen senast, men jag tror nog ändå att Raul Jiménez väljs före, har svårt att se både Silva och Jiménez samtidigt på planen. Deras spelstilar är för lika, och de har samma position på planen. Podence-Jiménez och.... gissar på Adama Traoré trots allt, även om det är mycket spekulationer runt honom. Möjligen kan det bli så att Francisco Trincão får starta och Adama hoppa in efter en timme.

En annan fundering är vem som ska ersätta Romain Saiss i försvaret. Head coach Bruno Lage provade med Fernando Marcal senast och det såg darrigt ut. Det blev bättre när Leander Dendoncker flyttades ner, jag gissar att Lage föredrar den lugnare Dendoncker som sällan går bort sig.

JAG OCH SOUTHAMPTON
Har sett lagen mötas på Molineux en gång, det var i april 2009 på det årets medlemsresa. Då ledde Wolves med 3-0 redan efter 19 minuter, vilket också blev slutresultatet. En upprepning av det tack!

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror vi vinner med 1-0, målet av Fabio Silva (inhopp) sent i andra halvlek.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Leander Dendoncker – Nelson Semedo, Ruben Neves, João Moutinho, Rayan Ait-Nouri – Adama Traoré, Raul Jiménez, Daniel Podence.
 

Truls Månsson2022-01-15 10:51:00
Author

Fler artiklar om Wolves