Inför Wolves-Southampton

Inför Wolves-Southampton

Seger ett måste

Dags för ny match.  Southampton kommer på besök på Molinuex. Kickoff kl 16:00 svensk tid.

Jag har fått äran att skriva en kort inför pga Truls är på plats i Wolvo. (Han har eventuellt berättat det vid något enstaka tillfälle på forumet...). 

Som ni säkert läst har Wolves städat i truppen och värvat nytt. Läget just nu är minst sagt osäkert. Hur bra/dåligt är egentligen detta helt nya Wolves?

Är väl dags att målskyttet äntligen lossnar nu. Wolves har förändrat sitt spel en hel del denna säsongen och till exempel gått från en bottenplacering i ligan över antal avslut till att nu vara ett "topplag".  Bara Liverpool, Man C, Arsenal och Tottenham skjuter fler skott än Wolves och det vore väl underligt om inte det snart resulterar i många mål framåt, dvs om vi börjar träffa mål när vi skjuter. Wolves är förresten 6:a i bollinnehavsligan och 7:e i passningsprocentsligan. Så enligt i stort sett all statistik borde vi vara ett lag på övre halvan, men det är ju resultaten som räknas och de har vi inte fått med oss hittills.

Matchen idag är enormt viktig, då spelschemat närmaste månaden är tuffast möjliga och vi behöver verkligen ha in en trepoängare nu för att inte fastna under nedflyttningsstrecket för ett bra tag framöver.

Team news skippar vi, men gissar att vår nya jätte Kalajzdic får göra debut. I alla fall som inhoppare.  Blir intressant att se vad han kan åstadkomma med ett PL-försvar.

Egna minnen?  Alla som var med på medlemsresan 2009 minns säkert hur vi chockstartade mot just Southampton och ledde med 3-0 innan ens 20 minuter var spelade.  Gärna en repris idag, tack!

Tippar ändå försiktigt 1-1. Bättre att ha lågt ställda förväntningar tills ett förbättrat tabelläge motiverar en optimistisk inställning..
 

Magnus Bengtsson2022-09-03 09:32:43
Author

Fler artiklar om Wolves