Inför Wolves-Spurs

Inför Wolves-Spurs

Fjärde raka förlusten?

Lördag och matchdags igen.  Kl 16:00, svensk tid.  Wolves mot Spurs på Molineux.

Är ju lite märkligt det här med "Wolves" och "Spurs". Det är de enda två klubbarna i hela England som benämns med smeknamn istället för sitt klubbnamn, i t ex sektionen "resultat och tabeller". Och kanske extra märkligt eftersom smeknamnen är för sånt som inte finns i England.  Sedan länge är ju vargen utrotad och boskapsfösning är väl inget yrke man förknippar med London, liksom.  Men trots märkligheterna och trots att jag egentligen hatar löjliga smeknamn som "Black Socks", "Red Shorts", "Shitting Seagulls", "Smelling Rats", "Growing Warts" och andra amerikansiserade namn, så gillar jag att Wolves och Spurs kallas just Wolves och Spurs. Och att det stannat där av tradition, och inga andra klubbar tillåts få plats i vår exklusiva duo.

Oj, sorry för urflippat flum.  Match var det. Spurs har 3 raka förluster på bortaplan, cuper inräknat, och visst hoppas vi dom får en fjärde på raken.  De är lite upp och ner och trots att de ligger 4:a i PL just nu så känns de inte som ett topplag. I alla fall inte formmässigt. Att de har ett viktigt returmöte i CL mot Milan om några dagar kan påverka deras fokus på dagens match.  Inget lag orkar fokusera på alla matcher, oavsett om de hävdar att det gör så.  För Spurs del är detta en slags mellanmatch och förhoppningsvis kan vi dra nytta av det.

Nu är ju Wolves inget kvalitetslag säsongen 22/23, och det är fortsatt kamp för nytt kontrakt. Kanske passar Spurs oss hyfsat bra. Vi har ju en slags balans och setup som gör att vi ofta spelar bättre mot bra lag och har förtvivlat svårt mot dåliga men energifylla lag.  Spurs skall väl vara tillräckligt lata och diviga för att skall kunna springa sönder dom, även om de på pappret är bättre än oss.

Tyvärr har vi historien lite emot oss. Vi har inte vunnit någon av de senaste 7 matcherna mellan lagen på Molineux.

Tips?  Tror vi har bra chans, men fegar med tipset 1-1.  Kan gå hur som helst, egentligen.

UR ARKIVET: Sarabia ger Wolves ledningen med sitt första mål för klubben

Magnus Bengtsson2023-03-04 11:15:00
Author

Fler artiklar om Wolves