Inför Wolves-Tottenham

Inför Wolves-Tottenham

Svår mellandagsmatch

Wolves möter både Tottenham och Manchester United i dagarna mellan jul och nyår. Det borde rimligen inte bli många poäng i de matcherna, antagligen inga alls. Därför var det snopet att vi förlorade mot ”lätta” Burnley senast, vi hade verkligen behövt tre poäng där.

Men Wolves head coach Nuno Santo fick inte till taktiken alls mot Burnley. Han valde ett lag med klena tonåringar och små portugiser som skulle försöka vinna mot tio tuffa britter och en nyazeeländare en regnig måndagskväll i december. Det gick som väntat inte alls.

Hur ställer vi då upp mot Spurs? Parkera bussen? Nja, jag tror inte att Nuno har bestämt sig ännu. Sedan vår skyttekung Raul Jiménez huvudskadades så har vi inte fått ordning på laget. Nuno experimenterar med både taktik och spelare, och det känns faktiskt ganska rörigt.

Willy Boly och Leander Dendoncker stod över senast (småskadade) och deras fysiska spel saknades oerhört. Boly var på bänken mot Burnley och borde kunna vara med imorgon. Men Dendoncker är viktigare. Han gör mycket nytta på det centrala mittfältet med sina evighetslöpningar och tacklingar. Det får inte bli för smått och portugisiskt. Vi behöver en tuff belgare som Dendocker på planen. Tyvärr verkar ”Donckens” skada inte läkt och han tränar inte ännu. Vem blir det då på mittfältet istället? Ruben Neves och João Moutinho fungerar inte alltid så bra ihop, de är för lika. Owen Otasowie? Alla tre? Ett delikat problem för Nuno att lösa.

Spurs har ingen kanonform heller med två raka förluster (Liverpool och Leicester), men de är ju egentligen väldigt bra och blir stora favoriter mot ett förvirrat Wolves. Jag har svårt att se oss ta någon poäng, men Wolves har ju överraskat oss förr. Vi vann både mot Arsenal och Chelsea, så nån form av kapacitet har laget - det är lätt att glömma när man får stryk av Aston Villa och Burnley.

Några av våra spelare är i form: Pedro Neto och Daniel Podence är vassa på kontringar, kanske kan vi kontra oss till ett mål? Men vi behöver nog en anfallare till om det ska bli något. Jag tror att unge Fabio Silva får chansen från start, han kom in senast, fixade en straff och satte den. Det är en ljuspunkt att Silva ser allt bättre ut, men han är ju bara 18 år och är ännu ingen ”Raul Jiménez”.

JAG OCH SPURS
Jag har sett Wolves mot Spurs live en gång på Molineux. Det var i november 2018 och jag satt på kortsidan North Bank. Då lämnade jag arenan efter 65 minuters spel. Spurs hade gjort 3-0 och när Kane i anfallet efter skickade iväg ett skott mot krysset som Patricio räddade med fingertopparna, då reste jag mig upp och gick.

Utanför läktaren stannade jag till för att köpa en hamburgare när jag hörde ett vrål och att speakern skrek ”RUUUBEN NEVES”. ”Oj, mål”, tänkte jag. ”Men man kan väl inte gå in igen?”. Jag gick istället mot centrum. När jag kom fram till puben Hog's Head så tänkte jag se slutet av matchen där. Vakten stoppade mig för att det var fullt, men när jag förklarade att jag kom från stadion så skrek han ”In med dig! Wolves har gjort 2-3 och jagar vilt en kvittering!!!”.

Så snart stod jag tillsammans med en stor folkmassa under en TV, och såg Wolves pressa på för kvittering under de sista minuterna. I en match i England, där jag hade biljett och som jag nyss sett live men lämnat i förväg. Konstig känsla. Det slutade dock 2-3 så jag missade inte ”århundradets vändning". Tur det, kanske! Det hade varit snopet! Sedan dess lämnar jag aldrig en match i förtid....

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror tyvärr att vi förlorar 0-1. Vi står emot länge, men Spurs har för mycket kvalitet och eftersom Dendoncker inte lär vara med som hjälpgumma på mittfältet så blir det svårt.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Daniel Podence, Fabio Silva, Pedro Neto.

Truls Månsson2020-12-26 12:20:00
Author

Fler artiklar om Wolves