Inför Wolves vs Brighton

Inför Wolves vs Brighton

Svår match mot ett lag som brukar passa Wolves illa

Så länge jag minns har Wolves haft det svårt emot Brighton. Det spelade ingen roll om de låg sist och vi var i toppen av tabellen. Mot Brighton blev det alltid stryk. Jag kommer ihåg att vi hade nio raka förluster mot dem ett tag, och under en period vann vi inte på 13 möten. Ett riktigt bogey-team för Wolves, speciellt med tanke på att Brighton sällan har varit särskilt bra.

Denna säsong är det lite annorlunda, Brighton ÄR bra. De spelar en riktigt fin fotboll, medan Wolves sladdar i tabellen. Brighton ligger på åttonde plats medan vi är näst sist. I senaste matchen krossade Brighton självaste Chelsea med 4-1. Det blir verkligen ingen lätt match imorgon.

Ändå känner jag mig ganska positiv. Wolves spelade trevligt senast borta mot Brentford och borde antagligen ha vunnit matchen. Ruben Neves gjorde ett drömmål och är en av ligans bästa mittfältare, hoppas att vi får behålla honom hela säsongen.

Tyvärr blev anfallaren Diego Costa utvisad efter en skallning på övertid och han är avstängd i tre matcher, vilket betyder att han inte spelar förrän efter VM. Vem som ska ersätta honom är svårt att säga. Raul Jiménez är tillbaka i träning, men har varit skadad länge och har dessutom utmattningssymptom efter sin huvudskada, så han är nog ännu inte spelklar redan imorgon.

Hee-chan Hwang spelar väldigt bra i Sydkoreas landslag, men har det svårt i Premier League. Och sen har vi gåtan Goncalo Guedes som ser ut som att han helst inte vill spela alls. Lägger sig konstant ner och vädjar till domaren. Han springer inte många meter, varken framåt eller bakåt, och verkar inte trivas alls i England.

Så det är målskyttet som är det stora problemet. Wolves kan såklart inte lita på att Ruben Neves ska göra drömmål från mittfältet i varje match. Någon måste kliva fram, men vem? Ynglingen Chem Campbell? Ja, det kanske är dags att ge honom chansen från start, även om han bara är 19 år. Men njää, det blir nog Goncalo Guedes som väljs trots allt. Eller Hwang.

Brighton har som ni vet blivit av med sin manager Graham Potter till Chelsea och har haft det tungt sedan dess, men vann alltså senast mot just Chelsea och de är enligt spelbolagen ganska klara favoriter imorgon mot Wolves trots bortaplan. Men bookies kan ju såklart ha fel, vi får hoppas på det.

JAG OCH BRIGHTON
Jag har sett Wolves mot Brighton live två gånger på Molineux, båda gångerna i The Championship. Första gången vann vi med 1-0, det var i april 2006 och Kenny Miller gjorde matchens enda mål på straff. Andra gången var i april 2017 då Brighton vann med 0-2 (Anthony Knockaert båda). Jag tror att Brighton vann serien den säsongen. Så lite mixed feelings har jag.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Costa avstängd och möjligen är det så att Matheus Nunes inte heller kan spela på grund av den smäll han fick på axeln senast. Det blir tufft oavsett Nunes medverkan. Men Wolves vs Brighton är svårtippad och efter deras hysteriska säsongsinledning (de ledde nästan Premier League i september) har bortalaget tappat fart. Men visst har Brighton kvalitet ändå, en spelare som belgaren Leandro Trossard har gjort 7 mål redan. Jag tror ändå att vi kan klara 1-1, målet av Ruben Neves igen. Kan bli förlust också, medan en vinst för Wolves skulle vara en rejäl skräll.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno – Matheus Nunes, Ruben Neves (c), Boubacar Traoré – Adama Traoré, Goncalo Guedes, Daniel Podence.

Vi som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Kick-off kl 16 imorgon lördag. Vi blir alltid ett stort och glatt gäng där!

SwedeWolves2022-11-04 11:27:00
Author

Fler artiklar om Wolves