Inför Wolves-West Ham

Inför Wolves-West Ham

Svår match efter långt uppehåll.

Efter evigheters evigheter är det äntligen dags för Premier League igen. Wolves har inte spelat en match sedan 15 mars och det är för tre veckor sedan. Om detta långa uppehåll är bra eller dåligt för Wolves vet jag inte. Många av våra spelare har varit i väg med sina landslag och VM-kvalat, så de har inte direkt fått vila.

I tabellen ligger Wolves på en trettonde plats och vi behöver några poäng till för att definitivt säkra kontraktet. Vi har 35 poäng nu och 38-39 bör räcka denna säsong. Det är nio matcher kvar att spela så det ska väl inte vara några problem att ta de där sista poängen.

Men imorgon blir det svårt. West Ham är riktigt bra, de ligger så högt som sexa och jagar en Champions League-plats. De vann mot oss med 4-0 tidigare denna säsong. West Ham har bara förlorat mot Big Six sedan september månad och det skulle vara en skräll om vi vinner. I bästa fall kan vi nog hoppas på ett kryss, det skulle jag ta rakt av om nån erbjöd mig.

Lyckligtvis är West Ham betydligt sämre på bortaplan än hemma på London Stadium. De ligger tvåa i ”hemmatabellen” men i ”bortatabellen” är de bara på en tionde plats. Wolves i sin tur är något bättre  hemma än borta, 11:e respektive 15:e plats. Om detta nu har någon betydelse.

Wolves målvakt Rui Patricio fick en smäll i skallen mot Liverpool, men han tränar för fullt och kommer att stå i mål mot West Ham. Däremot sitter en icke namngiven spelare i karantän fram till idag söndag eftersom en person på hans flygplan hem från landslagsspelandet hade covid-19. Men denna spelare kan också vara med imorgon, dock är det inte optimalt att han inte fått träna innan match.

West Ham lånade in Jesse Lingard från Manchester United och han gör mål hela tiden, se upp för honom. Han har också spelat för England i de tre nyligen genomförda VM-kvalmatcherna.

Wolves har fortfarande Daniel Podence och Raul Jiménez skadade, annars blir det starkast möjliga lag. Taktiken lär bli 3-4-3 där Pedro Neto, Willian José och Adama Traoré ska göra målen framåt. Vi har haft problem med målskyttet denna säsong. Vår bästa målskytt har gjort 5 mål, det är vad Lingard har gjort på 7 matcher för West Ham. Men vi har ett bra försvar och kanske kan vi tråka ut West Ham till ett 0-0, eller rent av vinst med 1-0? Men nu drömmer jag iväg lite.

JAG OCH WEST HAM
Jag har inte sett Wolves mot West Ham live vad jag kan minnas. Men jag skulle gärna vilja se en sådan match. Man har svårt att tycka illa om West Ham, de spelar en ganska underhållande fotboll.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Det här blir tufft. West Ham är bra i första halvlek så det gäller att vi håller tätt då. Kan vi hålla 0-0 i paus, så har vi chans till poäng, men jag är egentligen tveksam. Eftersom båda lagen är spelsugna så hoppas jag på en underhållande match. Jag säger väl 2-2 då. Mål av Neto och Fabio Silva (inhopp).

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-04-04 11:32:00
Author

Fler artiklar om Wolves