Inför: Wycombe - Derby

Derbys segertåg bara fortsätter, men på lördag möter man Playoffkonkurrenten Wycombe på bortaplan. Spräcks sviten då?

Derbys fina form kom inte av sig efter att West Ham bröt den 19 matcher långa segersviten i cupen. Mot Morecambe i lördags var det uppvisning och hela 5-0 vilket innebär den sjunde raka segern för Derby som nu på allvar ser ut att kunna blanda sig i striden om en av de två direktuppflyttningsplatserna. Tittar man på formtabellen i serien är det tre lag som sticker ut - Derby, serieledande Sheffield W och, överraskande nog, Shrewsbury. Derby innehar plats fyra i tabellen och såväl Ipswich som Plymouth på positionerna framför visar inte form som anstår ett topplag och detta gör ju så klart att vi ramsare vädrar morgonluft.

Wycombe ligger precis under Playoffstrecket, som kanske är det vi ändå fortfarande ska snegla på i första hand, så en seger här skulle öka det avståndet ännu mer. Wycombe är dock ett mycket starkt hemmalag och har fyra segrar på de senaste fem matcherna, så det kommer bli en tuff match.

För Derby är det femton raka seriematcher utan förlust och självförtroendet är på topp. Försvaret är mycket stabilt och samspelt och trots nyliga skador på Sibley och Cashin, så har stabiliteten ändå varit total.

Framåt var det i inledningen av säsongen krampaktigt, men där finns det numera en handfull spelare som kan hitta rätt. Barkhuizen, Mendez-Laing, Hourihane, Collins och den främste av alla, 35-årige David McGoldrick. I lördags gjorde McGoldrick sitt tredje hat-trick denna säsongen! Det har inte hänt sedan Kevin Hectors dagar på 70-talet.

Enda smolket i glädjebägaren just nu är väl att lagkaptenen och mittfältsankaret Max Bird är skadad och kommer vara bort i en månad till. Precis lagom till det skedde så gjorde dock Derby ett låneförvärv från Tottenham i 21-årige löftet Harvey White. Han har den goda egenskapen att kunna spela på olika mittfältspositioner och kommer säkert få starta på lördag. Han var spelklar redan i lördags och fick hoppa in en halvtimme och hann där visa på något som jag tror kommer bli ett otroligt tillskott för laget. Han visade en otroligt fin touch med foten och var också bara lagkamraten Korey Smiths rumpa ifrån att bli målskytt.

James Collins har en stor potential, men får inte spelet att lossna riktigt. I lördags var McGoldrick snäll nog att låta Collins ta den andra straffen och visst är det bättre för laget att Collins fick känna hur det är att göra mål än att McGoldrick får ett fjärde mål. Mot Wycombe tror jag dock inte att Warne kommer spela med två anfallare och då är det självklart numera att Collins bänkas.

Förslag på laguppställning
Wildsmith
Smith - Forsyth - Cashin - Roberts
Hourihane - White
Mendez-Laing - Dobbin - Barkhuizen
McGoldrick

Ola Carleke2023-02-10 16:12:49
Author

Fler artiklar om Derby