St James' Park, 2023-02-04 18:30

Newcastle - West Ham

Införrapport: Newcastle–West Ham
In i målform med dig farsan!

Införrapport: Newcastle–West Ham

Äntligen Premier League igen och vilka är en bättre motståndare än pånyttfödda flygande Newcastle. Personligen har jag sett fram emot att se oss spela mot ett så fantastiskt fungerande lag, men oron över att vi åker hem poänglösa finns också. Vissa tecken tyder på att detta kanske är det bästa läget på hela säsongen att möta just Newcastle, men det är ack så viktigt att inte glömma bort vilken briljans både defensivt och offensivt Newcastle har visat denna säsongen.

Det är allmänt känt att det är svårt att spela på St. James’ Park i Newcastle. Ett hårt tryck från  läktarna med en briljant tränare och ett superlag i briljant form tyder på att matchen kan bli en lång eftermiddag. Men deras vassa svensk, Alexander Isak, ser ut att inte komma till spel, likt den tunga brassen Bruno Guimaraes som är avstängd. Paraguayanen Miguel Almirón har trappat ner på sin målskörd den senaste tiden vilket också är ett gott tecken ur våra ögon. Detta, tillsammans med deras relativa svårigheter att göra mål och vår förmåga till att hålla det tätt bakåt, kan göra denna matchen mer än intressant. 

Som nämnt är Newcastle lätt skadedrabbat, men att de saknar Guimaraes är lite som om vi skulle sakna Rice. Han har varit nyttig för Newcastle i deras framgång och vi lär se en annan brasse, Joelinton, komma till spel istället. För vår del har det kommit ut smått sorgsna uppgifter att Scamacca ännu inte är redo för en matchdag, likt Zouma. I och med det fina  samarbetet vi vittnat mellan Aguerd och fransmannen känns det tråkigt att det inte får byggas vidare på. Det klara alternativet för en månad sedan hade varit Dawson, tyvärr är han inte längre en West Ham spelare. Förmodligen kommer Ogbonna få hoppa in och styra, om inte Moyes väljer att fortsätta med sin trebackslinje och spelar en variant med Cresswell och Johnson eller Kehrer. Men hans prestation mot Leeds har satt spår i mig, och många av oss. Jag förespråkar Ogbonna som alternativ, trots att han ser ut att ha tappat mycket kvickhet sedan sin skada. Men vi alla minns, och vet, vad han är kapabel till på sina bästa dagar. 

Det är kanske smått naivt att påstå att vi befinner oss i positiv trend. Men ett fullt rimligt påstående är att vi är på väg mot en sådan. Faktum är att vi bara har släppt in ett mål de senaste fyra matcherna, och tar vi med oss ett poäng från Newcastle borde positiva vindar blåsa i omklädningsrummet. Bowen har en liten målform, och Antonio har äntligen brutit sin drygt tre månader långa måltorka. När man lägger ihop faktorerna så ser detta inte omöjligt ut. Men Newcastle har visat sig vara ett fantastiskt lag och ett poäng ska på förhand ses som en seger. 

Förväntad elva: 
                     Fabianski
            Kehrer Ogbonna  Aguerd  
Coufal                                         Emerson
                  Rice       Soucek
          Bowen               Paqueta
                       Antonio   

Hur Moyes ser på rollen som Rice innermittfältskompanjon återstår att se, men en känsla av att Soucek är rätt man för dagen känns rimlig att luta sig mot. Personligen vill jag få in Benrahma på pappret, men tror tyvärr att vår käre coach går i andra tankar.
COME ON YOU IRONS! 

TV: Höjdpunkter från Paquetas och Rice höst 
 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-02-03 18:48:00
Author

Fler artiklar om West Ham