Införrapport: West Ham–Backa Topola (FK TSC)
West Ham – ... vilka då?

Införrapport: West Ham–Backa Topola (FK TSC)

Äntligen är vi tillbaka i Europa League, och äntligen ska vi spela under strålkastarna på London Stadium. Som regerande europeiska mästare ger vi oss iväg på ännu en turné i det europeiska rampljuset. Men vilka är det vi ska möta egentligen? Och hur var det med de där matcherna man redan vunnit på pappret? Mer nedan.

Efter att ha sjungit växelramsor med Manchester City:s bortaklack om att vara “champions of Europe” på lördagen till att spela europeisk fotboll för tredje säsongen i rad på torsdagen, är något man som West Ham supporter haft svårt att förutspå. Flera av oss behöver nypa sig i armen och stanna upp en sekund. Motsatt till hur det låter i hymnen, “our dreams, they fade and die”, så lever drömmen fortfarande. Drömmen om att vara europeiska mästare och spela fotboll på en scen få klubbar får göra. Men så är det, och det är där vi befinner oss. Det är inte så att det är svårt att förlika sig med det, absolut inte, bara lite svårt att föreställa sig.

????? ??????, eller Backa Topola, är en liten stad belägen i norra Serbien. Dušan Tadic känner nog många av er till. Kanske från hans fem säsonger i Southampton eller hans stora genombrott i Champions League och Ajax. Han är Backa Topola:s son och pratar ofta gott om staden han växte upp i. Tadic är egentligen stadens största fotbollsframgång, själva klubben i staden om 33 000 invånare, har inte åstadkommit särskilt mycket. Det är första gången de spelar på den europeiska scenen efter att ha fallit mot portugisiska S.C. Braga i Champions League kvalet. Gällande deras trupp behöver du ha rätt djupa fotbollskunskaper för att hitta någon koppling. Kort sagt en namnfattig trupp med mestadels inhemska spelare. 

Hur ska West Ham bemöta matchen då? På förhand är vi förstås stora favoriter. Även om stora delar av vår startelva från Premier League kommer att vila, har vi en trupp som ska klara kampen. Vi kan förvänta oss en debut av vår grekiska mittback Mavropanos, och mer speltid för Kudus. Nyckelspelare såsom Bowen, Antonio och Zouma lär inte finnas i startelvan. Vi har under tidigare säsonger haft matcher mot lag där vi är tydliga favoriter. Då har det gått bra, och om man räknar bort faktorer som nonchalans och obryddhet, bör det gå bra även denna gång.

Jag tror att vi inleder den tredje raka Europa-turnén med följande lag:

                                       Fabianski

   Kehrer         Mavropanos            Ogbonna         Cresswell
                         
                          Soucek                Ward-Prowse

               Kudus             Benrahma           Fornals

                                           Ings

 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2023-09-20 21:46:00
Author

Fler artiklar om West Ham