2023-05-13 18:30

Sunderland - Luton
2 - 1

Inför:Sunderland-Luton Town

Inför:Sunderland-Luton Town

Rysare väntar på lördag när Sunderland tar emot Luton Town på Stadium Of Light i det första semifinalmötet. Två formstarka lag som båda drömmer om att nå Premier League.

Sunderland:
Sunderlands succésäsong fortsätter, med en stark avslutning lyckades klubben precis knipa den sista kvalplatsen och får nu möta ett svårslaget Luton Town i kamp om en plats i Premier League. 

Sunderland går inte in som favoriter till detta dubbelmöte, men deras chanser ser ändå goda ut med en svit på 9 raka matcher utan förlust däribland en oavgjord match mot just Luton. Under dessa 9 matcher har det däremot endast blivit 3 vinster eftersom de ofta släpper in mål sent vilket kan bli problematiskt i ett playoff. 

Det ser ut att bli ett jämnt dubbelmöte, något som kan gynna “The Black Cats” eftersom de har mer erfarenhet av kvalmatcher, de har också mer individuell kvalitet och spelare som kan ta tag i matcher och avgöra dem på egen hand. 

Skadeläget för hemmalaget är inte direkt gynnsamt med många försvarsspelare borta sen tidigare, såsom Daniel Ballard, Danny Batth och Aji Alese så är även Dennis Cirkin och Lynden Gooch osäkra till spel på lördag. 

Förväntad startelva:
Patterson, Hume, Anderson, O´Nien Ekwah, Neill, Michut, Clarke, Roberts, Diallo, Gelhardt

Luton Town:
Inför säsongen trodde många att Luton skulle vara ett mittenlag, men med ett starkt kollektiv så har de överträffat de flesta förväntningarna och är nu favoriter till att ta steget upp till Premier League. 

Om man tycker Sunderland har bra form inför lördagen så är det inget jämfört med bortalagets 14 matcher långa svit utan förlust. På dessa matcher har “The Hatters” defensiv varit enastående med 8 hållna nollor och endast 7 mål insläppta. 

Om det är något som skulle tala emot klubben så är det deras brist på erfarenhet att vara i ett playoff och samtidigt vara favoriter. Detta skulle kunna innebära en press som de inte är vana vid och göra så de inte presterar på samma nivå som de gjort tidigare.  

En annan sak som talar för Luton och som även är en faktor till deras succé denna säsong är att de inte har några spelare på skadelistan och har knappt haft det under säsongen. 

Förväntad startelva:
Horvath, Bradley, Bell, Lockyer, Drameh, Nakamba, Pelly, Doughty, Campbell, Adebyo, Morris

 

Markus Olofsson2023-05-12 23:50:26
Author

Fler artiklar om Sunderland