Timo Werner: "Ingenting är större!"
Precis Timo, såhär trött skall du vara efter matchen på lördag. Är du inte helt slut efteråt så har du fuskat! "Los gehts, Kämpfen Timo!"

Timo Werner: "Ingenting är större!"

Timo Werner om lördagens finalmatch, tidigare möten med Manchester City och att stå redo strax innan avspark inför fansen igen.

Timo Werners första säsong i Chelseastället går mot sitt slut samtidigt som han tillsammans med sitt lag förbereder sig att ta sig ann Premier League-vinnaren Manchester City i en match som kan ses som fotbollseuropas absoluta stormatch. Anfallare Werner har hunnit med 51 matcher i Chelsea sedan han förra sommaren anslöt från RB Leipzig. Timo själv skulle vilja ha bidragit med fler mål, men med 12 mål och 15 assists har han ändå satt en skaplig stämpel som fotbollseuropa lagt märke till. Det som skulle göra saken ännu bättre är om han kan hjälpa sitt lag att vinna Champions League för andra gången i historien, vilket självklart Werner hoppas på. Han hoppas att kunna göra en riktigt bra match inför de 6000 fans som förväntas stötta sitt mörkblåa lag.

Timo Werner delar med sig av sina tankar när han pratar med chelseafc.com:
”Champions League är något speciellt. Jag tror att den riktiga finalkänslan kommer att infinna sig när vi på plats hör fansen. Det kommer att vara underbart att spela inför fansen igen då vi inte haft dem på plats under hela säsongen. Denna match är det största du kan spela inom klubbfotbollen, vi ser verkligen fram emot den.”

Chelseas motståndare på lördag är sannerligen välbekanta rivaler där lagen vunnit varsin match de två senaste matcherna lagen har spelat mot varandra. Werner tror att lördagens match blir något helt annat än föregående möten då inramningen och matchens status är något helt annat än tidigare. Werner tänker tillbaks på säsongens slutspel i Champions League och menar att matcherna mot Porto var de som verkligen fick laget att börja tro på en final.

”Efter matcherna mot Atletico lottades vi mot Porto som många ansåg var det lättaste motståndet att få, men det visade sig att även Porto var en svår nöt att knäcka med sitt aggressiva spelsätt. Efter vinsten mot dem så började laget tro att vi verkligen kunde nå långt, oavsett vilka som stod på andra sidan”, menar Werner.

Avslutningsvis säger Werner:
“Vi har spelat många bra matcher, men match två mot Real Madrid var speciell. Där visade vi alla att vi kan vinna mot de riktigt stora lagen. Det var utan tvekan var bästa match för säsongen.”

Så, alla fans, låt oss hoppas på en repris. För visst handlar det om att förstå vad man gör bra och att göra det igen?!
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-05-26 10:01:18
Author

Fler artiklar om Chelsea