Ivanovic njuter av tillvaron

Ivanovic njuter av tillvaron

Chelseas försvarare Branislav Ivanovic njuter av livet under manager Jose Mourinho och har inte bekymmer kring hans övergång till högerback denna säsong.

Ivanovic spenderade mycket av förra säsongen som mittback under Rafa Benitez, men Mourinho har gett den serbiska backen ett stort förtroende i början av säsongen på Stamford Bridge som högerback.

Den 29-åriga serben är glad att visa sin mångsidighet och hans roll i en backlinje som endast har släppt in två mål under de senaste fem matcherna.

"Under min karriär har jag flyttat in centralt eller ut på högerkanten" sade han

"Jag är verkligen glad att det går bra för mig och att jag kan spela båda positionerna. Jag försöker alltid att göra mitt bästa där jag spelar. I slutändan är jag glad för att jag gillar att försvara, och jag njuter verkligen i försvaret i det här laget."


Ivanovic medger att han fortfarande försöker förbättra sig själv som en spelare och plockar upp tips från Ashley Cole, som driver på den motsatta sidan av försvaret.

"För mig är Ashley (Cole) den bästa vänsterback i världen under de senaste 10 åren. Det är ett rent nöje att arbeta med honom," sade han.

"Ibland är det svårt att lära sig av honom eftersom han gör allt naturligt. För mig är han alltid som en bra referens. När du har honom mittemot dig på planen måste du arbeta hårt för att synkronisera dig med honom och vi försöker att göra det."

Stefan Petranovic2013-10-09 13:55:56
Author

Fler artiklar om Chelsea