Ivanovic vill hålla nollan
Frustration och osäkerhet vid insläppta mål.

Ivanovic vill hålla nollan

Efter fyra raka matcher utan hållen nolla och sex insläppta mål under de senaste två matcherna tar Branislav Ivanovic till orda. "Allt måste fungera perfekt för att vi ska hålla nollan".

Basel, Southampton, Sunderland och Stoke har stått för motståndet de senaste fyra matcherna. Ett på papperet klart överkomligt spelschema. Defensivt har det dock inte riktigt fungerat som tänkt då Chelsea inte lyckats hålla nollan i någon av dessa fyra matcher. 

Ivanovic har spelat 90 minuter i samtliga av nämnda matcher och säger till skysports att det är en situation som kan påverka laget vad gäller självförtroende och stabilitet. "Som försvarare blir man alltid orolig när man släpper in ett mål."

"Det är alltid viktigt att inte släppa in mål och lyckas hålla nollan. Det ger självförtroende åt försvarare och stabilitet åt hela laget."

Tre insläppta mål mot Sunderland och senaste tre insläppta mot Stoke är alltså något som sprider viss oro i Chelsealägret. Med de sex insläppta målen har Chelsea i ligan nu släppt in 17 mål på de inledande 15 matcherna. Alltså fler än vad laget släppte in under 38 matcher säsongen 2004/05.

"Vi i försvaret kommer göra allt för att inte släppa in något mål. Vid vissa insläppta mål har vi tappat koncentrationen. Vi har släppt in ett par mål på fasta situationer och det är inte likt oss. Vi vet hur starka vi är i de situationerna och måste hitta tillbaka till vårt normalläge."

"Vi ändrar många små saker för varje match beroende på motstånd. Alla dessa saker måste fungera perfekt för att vi ska lyckas hålla nollan."

Ivanovic och hans lagkamrater får ikväll chansen att bryta den trista sviten och göra det som man gjort i tre av de fem gruppspelsmatcherna i Champions League i år, nämligen hålla nollan. 

Niklas Isaksson2013-12-11 13:59:04
Author

Fler artiklar om Chelsea