James är redo för Semin

James är redo för Semin

Reece James vet att han och hans lagkamrater kommer att behöva prestera på topp för att utmana Real Madrid i Champions League semifinalerna. Men han menar att detta modiga kungsblå laget inte har något att frukta när de försöker ta sig till finalen i Istanbul.

Spanjorerna behöll sin 3-1ledning från den första matchen när de under onsdags kvällen stängde ner hemmalaget Liverpool och där med avancerade till semifinal i Champions League.
De kommer nu att ställas mot Chelsea för först gången sedan supercupen1998.
Det kommer vara den första gången någonsin de besöker Real på hemma planen då de tidigare mötena skett på neutral mark.

James var drygt ett år gammal då lagen möttes senast. Nu hoppas han att han kan skriva sin egen historia när den efterlängtade semifinalen stundar i den spanska huvudstaden Madrid.

”Du kan inte gå in i en match med rädsla” sa den unge försvararen. ”Du kan vara medveten om att det är ett bra lag, men du kan inte vara orolig inför matchen.”

”Vi är också ett väldigt bra lag. Vi har många styrkor och vi använder oss av dem. Jag tycker att det har synts i vårt spel de senaste veckorna. Jag hoppas bara att vi kan fortsätta i den här formen och fortsätta att utveckla oss som ett lag.”


James medger att han och hans yngre lagkamrater fortfarande håller på att lära sig mycket när de avancerar i Champions League slutspelet. Trots det så känner 21-åringe att laget som helhet har tillräckligt med erfarenhet att hantera de unika utmaningarna som europeisk fotboll utgör, ett bevis på det är segrarna över Atletico Madrid och Porto.

”När vi har avancerat i turneringen har uppenbarligen matcherna blivit tuffar och det är mer som står på spel” fortsätter han. ”Jag har aldrig varit i den här situationen själv förut, precis som andra unga spelare. Vi lär oss under resans gång.”

”En del av att spela i Europa och i Champions League är att när du möter utländska lag  vet de vad som krävs att ta sig igenom matcherna, så ibland måste du ge samma motstånd tillbaka.”

James medger att också att Chelsea som varumärke stärks och att det finns likheter med triumfen 2012.
Hårt arbete, samarbete och tron var det som då tog Roberto Di Matteo´s lag till den oväntade framgången, tillsammans med en gnutta tut här och var. James tror att truppen 2021 har samma karaktärsdrag nu som då.

”Säsongen startade lite annorlunda”, sa han och tillade, ”Om du hade sagt att vi skulle tagit oss hit i inledningen av säsongen så skulle vi troligtvis inte ha trott på dig. Det visar bara vad som är möjligt med hårt arbete. Alla biter ihop, tar i och jobbar som ett lag.”

”När du kommer i slutskedet av turneringen så vet du att du kommer att möta lag i toppklass. Vi behöver vara redo och göra vårt bästa från start”, avslutar Reece James intervjun.



Källa:
Chelseas officiella hemsida

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-04-15 17:27:20
Author

Fler artiklar om Chelsea