Jess Carter förlänger kontraktet med Chelsea
Jess Carter tillsammans med lagkamraten Beth England under EM i somras.

Jess Carter förlänger kontraktet med Chelsea

Den engelska landslagsbacken har förlängt sitt kontrakt med klubben och kommer att vara en kungsblå spelare fram till sommaren 2025.

Carter kommer från en strålande säsong i Londonklubben, som belönade henne en plats i den engelska landslagstruppen som i somras vann EM-guld på hemmaplan.
24-åringen har skrivit på för ytterligare tre år i klubben efter att ha spelat 36 matcher i den kungsblå tröjan under den senaste säsongen och närmar sig nu sin 100:e match för Chelsea.

Jess utsågs till PFA’s Women’s Young Player of the Year säsongen 2016/17 när hon spelade i Birmingham. Ett år senare, till säsongen 2018/19 tog hon klivet till Chelsea, där prisskåpet fyllts på en hel del sedan dess.

Försvararen har hunnit med 12 landslagsmatcher sedan hon gjorde sin seniordebut mot Kazakstan 2017 och fick spela några minuter under EM i somras när de bärgade guldet.
Jess Carter ser fram emot att få fortsätta utvecklas tillsammans med laget och att bidra till att laget kommer bli än mer framgångsrika.

”Jag är väldigt peppad och stolt över att förlänga mitt kontrakt med Chelsea ytterligare tre år” sa hon på klubbens officiella hemsida i samband med kontraktsförlängningen.

GM Paul Green sa att de från klubbens håll är väldigt glada över att Carter valt att skriva på ett nytt kontrakt med klubben efter den strålande säsong hon gjorde 2021/22 både i klubblaget och landslaget. Kontraktet säger Green ska ses en belöning som Jess gjort sig förtjänt av efter de enastående prestationer hon stått för.

”Vi är väldigt nöjda med hur hon har utvecklats under de senaste säsongerna och ser fram emot att se en fortsatt utveckling kommande år” avslutar Paul Green.

Denna säsong har Jess Carter ännu inte gjort någon match för Chelsea i ligan, men vi ser fram emot att få se en nummer 7 i samma form denna säsong.

Källa:
Chelseas officiella hemsida

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-10-18 14:17:05
Author

Fler artiklar om Chelsea