John Terry invald i Premier League Hall of Fame
Väldigt välförtjänt! Stort grattis, John Terry!

John Terry invald i Premier League Hall of Fame

Captain, Leader, Legend. Från och med idag även invald i Premier League Hall of Fame! Gratulerar, John Terry!

John Terry tog sig genom Chelseas akademi och gjorde sin PL-debut säsongen 1998/99. Sammanlagt blev det 492 PL-framträdanden.

Under sin tid i Chelsea vann han fem PL-titlar. Den första vann han säsongen 2004/05, samma säsong som laget släppte in endast 15 mål och höll nollan 25 gånger. Båda två är fortsättningsvis PL-rekord.

Säsongen efter vann han en ny PL-titel och även säsongerna 2009/10, 2014/15 samt 2016/17, vilket blev Terrys sista säsong i klubben.

Chelseas legendariska försvarare har rekordet för flest hållna nollor för en försvarare med hela 214 och förblir försvararen som gjort flest mål genom tiderna i PL med 41 mål.

Terry är den andra tidigare Chelsea-spelaren att bli invald i Premier League Hall of Fame det här året. I mars blev Ashley Cole invald och tidigare har Petr Cech, Frank Lampard och Didier Drogba fått plats i Premier Leagues finrum.

– Jag är väldigt nöjd över att ha blivit invald i Premier League Hall of Fame. Jag är en spelare som verkligen gav allt jag kunde när jag klev ut på plan och att bli uppmärksammad på detta sätt gör mig väldigt glad, säger Terry.

– Det känns fint att få vara bland mina tidigare lagkamrater som redan blivit invalda samt att bli invald samma år som Ashley Cole, som var en grym spelare och i dagsläget ännu en nära vän.

– Jag hade tur att få dela omklädningsrum med så många toppspelare. Att vara kapten för ett lag som Chelsea och lyckas med det vi gjorde som lag är väldigt speciellt för mig.

– Premier League är världens bästa liga där alla vill spela. Jag är väldigt nöjd över att ha vunnit ligan fem gånger.

Premier League Hall of Fame hyllar individer med exceptionell framgångshistoria och som gjort betydande bidrag till Premier League sedan starten 1992.

JT valdes ut från en kortlista med 15 före detta spelare av fans över hela världen genom en offentlig omröstning online och Premier League Awards Panel.

Varje invald får en medalj med eget namn ingraverat och vilket år de blivit invalda, samt en donation på 10.000 pund av Premier League för välgörenhet av eget val.

Källa: chelseafc.com
 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2024-04-22 14:46:00
Author

Fler artiklar om Chelsea