John Terry: - Jag är 'fit'
Captain, leader, legend!

John Terry: - Jag är 'fit'

Chelseas lagkapten har i en intervju sagt att han sedan lång tid tillbaka är kvitt sin skada och redo för att kämpa om en plats i startelvan.

John Terrys har haft en problematisk säsong. Efter avstängning inledningsvis kom kaptenen tillbaka, men ådrog sig snabbt en skada i en match mot Liverpool i november. Efter en tids frånvaro kom han återigen tillbaka men någon ordinarie kugge i startelvan har han inte blivit. Spekulationer kring hans skada har frodats och Benitez har även gått ut i en intervju och sagt att Terry inte längre klarar av spela två matcher i veckan.

Vad som står klart är att John Terry denna säsong i princip bara spelat de mindre viktiga matcherna. I FA cup-semin mot Man City återfanns han igen på bänken och starten i gårdagens match mot Fulham var blott hans tredje match från start detta år.

Rotationspolicy? Skada? Eller helt enkelt ogillad av Benitez? Ingen vet egentligen svaret, och Terry själv erkänner i en intervju att han inte har någon koll på var han står i kurs i backlinjen längre.

"Nu är Gary på väg tillbaka och jag vet inte riktigt vad det innebär för mig i hierarkin. Allt jag kan göra att att träna hårt och när jag får chansen spela bra" säger Terry enligt London Evening Standard och fortsätter diplomatiskt genom att säga:

"Jag beklagar mig inte. Om tränaren är ärlig mot mig och berättar för mig så är det OK. Jag accepterar rotationssystemet. Jag kan absolut spela två eller tre gånger i veckan om det skulle behövas så jag vet inte var det kom ifrån.

Jag är 'fit', jag tränar varje dag och så har jag känt mig de tre senaste månaderna, så jag vill bara göra det klart. Jag är tillgänglig, men samtidigt, om tränaren väljer att inte ta ut mig så är det inget problem för jag är Chelsea rakt igenom och jag vill inget hellre än att vi kvalificera oss för Champions League.

Om det skulle innebära att jag får spela, fantastiskt. Om inte, då är jag den största supportern i omklädningsrummet. Det är upp till mig att arbeta hårt och kanske motbevisa honom (Benitez)."

John Terry var matchens spelare igår och svarade för två fantastiska nickmål såväl som för stabilt försvarsarbete. Huruvida han får fortsatt förtroende i backlinjen återstår att se, men nu vet vi i alla fall att det inte rör sig om en skada. I alla fall inte enligt kaptenen själv.

Daniel Joannou2013-04-18 14:23:00
Author

Fler artiklar om Chelsea