Jonna Andersson sporras av titeljakten
Chelsea går för tredje raka ligasegern!

Jonna Andersson sporras av titeljakten

Sluttampen av WSL-säsongen ser ut att bli en riktig rysare. Chelsea har två matcher tillgodo på serieledaren Arsenal, men de båda antagonisterna fortsätter att vinna sina respektive drabbningar. Jonna Andersson var ordentligt glad efter en tuff uppgörelse hemma mot Aston Villa.

Söndagen innehöll dubbla sekunddraman för alla kungsblå. Herrarna säkrade sin seger i den 89:e matchminuten, dessförinnan hade damerna vunnit med 1–0 efter mål på stopptid. Euforin var total på Kingsmeadow efter Sam Kerrs segermål. Det märktes även på vår svenska vänsterback Jonna Andersson när hon intervjuades av officiella hemsidan.

”Jag är så glad, det var inte vår bästa match men vi kämpar ända till slutet och visar att vi vill vinna ligan,” säger Andersson. ”Det var en tuff match, vi kom inte riktigt upp i nivå, men vi fick in bollen och tar tre poäng!”

Imorgon onsdag så är det dags för match igen. Chelsea gästar Everton i en av de matcher som skjutits upp tidigare under säsongen. Därefter väntar FA Cup-kvartsfinal mot Birmingham innan man till slut hamnar i fas med övriga WSL-lag efter drabbningen med Tottenham onsdag nästa vecka. Det är ett stentufft schema som ska klaras av, men om Chelsea tar full pott i de två ligamatcherna så går man om Arsenal. Enligt Jonna Andersson så visade man upp mästartakter mot Aston Villa. Trots att vi fick vänta till 90+2’ för ett avgörande så trodde svenskan på seger hela vägen.

”Vi har alltid den känslan, tidigare har vi haft svåra säsonger där det länge står 0–0, vi kämpar för ett mål men det slutar med kryss. Nu så kände jag verkligen att vi hade något på gång, vi slogs för det och skickade upp en mittback på topp! Vi känner bara att målet är på väg, vi håller ihop laget och jag är stolt över insatsen även om det inte var den bästa prestationen fotbollsmässigt! Så ja, jag är enormt glad,” säger Andersson.

Totalt är det sju matcher som återstår av ligasäsongen. Jonna Andersson är väl medveten om vad som står på spel. Hon är ordentligt sugen på att försvara sin ligatitel.

”Alla poäng är så viktiga, vi visar prov på bra karaktär, att vi verkligen vill vinna ligan. Vi vill vinna alla matcher, detta var väldigt viktigt,” säger Andersson.

Mötet med Aston Villa gick tyvärr inte att se från Sverige. Ej heller FA Cup-mötet med Leicester gick att se, den matchen var till och med otillgänglig för britter. Frånsett de supportrar som inte hade biljett till Kingsmeadow då. Bevakningen av damfotbollen är inte helt på plats ännu. En motståndare som verkar ha förtjänat lite extra exponering i helgen var Aston Villas målvakt Hannah Hampton. Burväktaren ingick i Englands senaste landslagstrupp och var snudd på omutlig mot Chelsea.

”Hon är väldigt duktig och det visste vi på förhand,” säger Andersson. ”Vi vet att hon kommer plocka många av våra inlägg och avslut så det var skönt att få hål på henne.”

Everton utgör alltså Chelseas nästa motståndare. The Toffees storsatsade inför säsongen, bland annat genom att värva de tre svenskorna Hanna Bennison, Anna Anvegård och Nathalie Björn. Det har dock varit en turbulent resa för Liverpool-laget, som är inne på sin tredje huvudtränare för säsongen. På senare tid har man dock börjat hitta formen. Jonna Andersson tror på en ny, tuff kamp om tre poäng.

”Vi måste förbereda oss på en ny, tuff match,” säger Andersson. ”De behöver också poängen. Nu behöver vi återhämta oss, fokusera på att spela vår fotboll och fortsätta på vinnarspåret.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-03-15 15:04:21
Author

Fler artiklar om Chelsea