Jorginho: “Ingen har vunnit mer än mig”
Vinner Jorginho Ballon d'Or?

Jorginho: “Ingen har vunnit mer än mig”

Efter att ha vunnit både Champions League samt EM så känner Chelsea-mittfältaren och Italiens landslagsman att han kan vara med i leken för ännu ett prestigefyllt pris.

Jorginho ser ingen anledning till varför han inte kan visa sig vara vinnaren i kampen om årets Ballon d'Or, och konstaterar att ingen har vunnit fler troféer än han har gjort den här säsongen jämfört med sina rivaler.

Chelsea och Italien-stjärnan har haft en extremt framgångsrik period ett par månader för både klubb och land och gjort det riktigt bra i Champions League och EM. Efter straffsegern över England på Wembley i helgen känner mittfältaren att han har en bra chans att bli utsedd till årets bästa spelare.

"Vi har alla drömmar", säger den Brasilienfödde playmakern. “Men jag ska vara ärlig, det beror på vilka kriterier beslutet bygger på. Om vi pratar om talang så vet jag att jag inte är bäst i världen. Men om det ska bli titlar så har ingen vunnit mer än mig den här säsongen”, avslutar Jorginho.

"Hur skulle jag kunna jämföra mig med Messi, Neymar eller Cristiano Ronaldo? De har helt andra egenskaper. Men, jag upprepar, det beror på kriterierna."

På baksidan av en hektisk internationell kalender hettar kampen om äran som France Football utdelar upp, med Jorginho med bland ett antal som utmanar.

Messis triumf i Copa America kommer såklart påverka Argentina-stjärnans plats huruvida om han får den eller inte, han är fortsatt favorit medan Lewandowskis rekordår med Bayern München håller honom på andra plats som det ser ut nu, tätt bakom Messi. Jorginhos suveräna EM 2020 har gjort honom från bara en i mängden av de 50 bästa utmanarna till en eventuell tredje plats och petat lagkamraten N'Golo Kante i kampen om att vara topp 3.

Återstår att se vem som får det åtråvärda priset.

Källa: Goal.com

Daniel Karlsson2021-07-15 19:50:37
Author

Fler artiklar om Chelsea