Jorginho nöjd med insatsen

Jorginho nöjd med insatsen

Chelseas mittfälts-regista Jorginho, anser att laget ska vara stolta över sin insats mot Liverpool senast. Italienaren lyfter poängen som en väldigt tung poäng, med tio man på planen

Chelsea lämnade Anfield med delad poäng, efter att Kai Havertz ledningsmål kvitterats av Mohammed Salah på straff, efter en tilltrasslad situation som bedömdes som medveten hands av Reece James på mållinjen. Straffen slogs precis innan pausvila, och andra halvlek skulle bli ett eldprov för Tuchels mannar att försvara resultatet.

Chelseaspelarna försvarade frenetiskt i andra halvlek, och stred hårt för poängen, som till slut bärgades hem till London. Jorginho sade efter matchen att man kämpat väldigt hårt, och att en poäng måste anses som ett bra resultat.

"Det var väldigt tufft där ute", sade mittfältaren till media.

"När man är en spelare kort i över 45 minuter, och med den atmosfär som finns i Liverpool, är det väldigt svårt att inte släppa in mål. Det är en svår utmaning, men vi klarade det och vi stod för en fin laginsats. Vi är stolta över vad vi uppnådde, då vi visade att vi vet att vi får kriga ibland och att vi kan kämpa. Det var häftigt att se alla kämpa och löpa för varandra, och att vi jobbade som ett lag, så jag anser att ett oavgjort resultat var rättvist och något vi kan vara nöjda med."

"Vi visste sedan tidigare hur det är att spela här, så vi var tvungna att kämpa tillsammans då vi är en så pass stor grupp. Vi måste kämpa tillsammans, och ta stryk tillsammans, och det gjorde vi."


Trots att det fortfarande är tidigt på säsongen, anser Jorginho att man kan se på den här poängen mot en potentiell titel-rivas som ett bra resultat att få med sig, och att fokus nu ligger på att bibehålla ödmjukheten men att fortsätta vara hungriga på poäng.

"Vi växer som lag då vi tror på det vi gör. Vi behöver bara tid att växa från match till match, och sedan får vi se hur det går. Fokus nu ligger i att vara ödmjuka, fortsätta kämpa för segrar, arbeta hårt och aldrig tappa nivån. Bara att tappa lite av skärpan skapar problem."

"Vi måste kämpa på som lag. I slutändan får vi se var det leder oss."


Källa: chelseafc.com

Emanuel Ålund 2021-08-30 22:10:00
Author

Fler artiklar om Chelsea